Folyamatos megemlékezések Petrók Lilla emlékére

Folyamatos megemlékezések Petrók Lilla emlékére

Folyamatos megemlékezések Petrók Lilla emlékére Vataščin Péter2024. 04. 30., k – 11:34 Komárom/Dunaszerdahely |

Nemcsak az iskoláját, csapatát és Komáromot, de az egész régiót sokkolta a komáromi KFC női labdarúgócsapatának tagjának és a Selye János Gimnázium tanulójának váratlan tragikus halála. A 48. Komárno – Komárom Nemzetközi Szabadidős Utcai Futóversenyt is az ő emlékének ajánlják.

Ahogy arról nyomtatott lapszámunkban is beszámoltunk, 17 éves korában, a hétvégén elhunyt Petrók Lilla, a komáromi KFC női labdarúgócsapatának tagja, a Selye János Gimnázium (SJG) tanulója. A Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága futsaltornáján lett rosszul a pályán. Annak ellenére, hogy stabilizált állapotban szállították mentőhelikopterrel Pozsonyba, az életét már nem tudták megmenteni.

Még hétfőn, április 29-én külön megemlékeztek a fiatal sportolóról a KFC női labdarúgócsapata és az FC ViOn Aranyosmarót közti mérkőzés előtt. Ma, vagyis kedden délelőtt pedig egyperces néma csenddel emlékeztek sport- és nemzedéktársukra a diákok a Ľ. J. Šulek Gimnáziumban megtartott női focitornán.

A május 1-i 48. Komárno – Komárom Nemzetközi Szabadidős Utcai Futóversenyt is az ő emlékének ajánlják – erősítette meg lapunknak Keszegh Béla polgármester. A SJG igazgatója, Andruskó Imre elmondta, elhunyt diákjuk is rendszeres részvevője volt a versenynek. Most mintegy 100 gimnazistájuk vesz részt a futáson, akik külön is megemlékeznek majd diáktársukról. „Mély megrendüléssel vettük tudomásul, ami történt: tanári kar, diákok, szülők… Egyszerűen sokkos állapotban van mindenki, most lett volna 18 éves a lány. Jó tanuló volt, mindenki szerette“ – mondta Andruskó, aki mindenben egyeztet Petrók Lilla édesanyjával. Hozzátette, a DAC akadémiai pályáján lett rosszul a lány (ahol két ápoló azonnal szakszerű elsősegélyben részesítette), s várhatóan Dunaszerdahelyen is megemlékeznek a fiatal sportolóról a DAC május 12-i utolsó bajnoki mérkőzésén.

Petrók Lillát május 2-án (csütörtök) 14.00 órakor helyezik örök nyugalomra a komáromi református temetőben.

Hírdetés

Kapcsolódó cikkünk

A komáromi KFC játékosa egy mérkőzés közben lett rosszul.

A 17 éves Petrók Lilla a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságán játszott, a komáromi Selye János Gimnázium focicsapatának színeiben, amikor a futballmeccs közben hirtelen összeesett. A fiatal lányt többször megpróbálták újraéleszteni, és bár sikerült, néhány nappal később az egyik pozsonyi kórházban életét vesztette.

„Drága Lili! Fájó és nehéz szívvel búcsúzunk Tőled. Emléked örökre megőrizzük, a család fájdalmában osztozunk. Érted dobban a KFC-szív ma, holnap és mindörökké! Lili 11-es mezszámát visszavonultatjuk, így a jövőben egyetlen játékos sem öltheti magára klubunk színeiben” 

– búcsúzott a fiatal lánytól a komáromi KFC a Facebook-oldalán.

A Selye János Gimnázium szintén egy Facebook-bejegyzésben tájékoztatott a fiatalon elhunyt lány haláláról.

(Nový Čas, Pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »