Matovič nem tehet sértő kijelentéseket Jaroslav Haščákra

Matovič nem tehet sértő kijelentéseket Jaroslav Haščákra

A Nagyszombati Kerületi Bíróság megerősítette a Nagyszombati Járási Bíróság határozatát, amelynek értelmében a Slovensko mozgalomnak, (korábban OĽaNO) és annak vezetőjének Igor Matovičnak tartózkodnia kell attól, hogy Jaroslav Haščák pénzügyi szakembert bármiféle sértő és hamis kijelentéssel illesse.

Mint azt a Jaroslav Haščákot képviselő Relevans ügyvédi hivatal közölte, a bíróság február 29-én

A feljebbviteli bíróság Matovič posztjain és videóin olyan kijelentéseket azonosított, amelyek sértik a személyiségi jogokat és azonnali törlést igényelnek. A bíróság azt is megállapította, hogy Matovič bejegyzései erősen eltérnek a tisztességes viselkedés szabályaitól.

“Üdvözöljük, hogy a Kerületi Bíróság azonosult az elsőfokú határozattal. Reméljük, hogy Matovič és mozgalma ezúttal elfogadja a bíróság határozatát” – jelentette ki Alexander Kadela, a Haščákot képviselő ügyvédi iroda jogásza, hozzátéve, felháborító, hogy Matovič az elsőfokú ítélet után sem hagyott fel a sértegetésekkel, sőt, még fokozta azokat és kétségbe vonta a bíróság határozatát is. “Elvárjuk, hogy Matovič úgy viselkedjen, mint más állampolgár, aki elfogadja a bíróság jogszerű ítéletét” – egészítette ki Alexander Kadela.

Hírdetés

A járásbíróság a múlt év nyarán megállapította, hogy Matovič videói és bejegyzései Haščákról társadalmilag elfogadhatatlanok.

Haščák ügyvédje szerint a bíróság azért határozott a feltétlen intézkedések mellett, mert Igor Matovič annak ellenére, hogy felszólították a gyűlölködés és sértegetés elkerülésére, tovább folytatta, sőt felerősítette azokat.

“Az ilyen intézkedések azonban nem megfelelőek azokra a sérelmekre, amelyeket Igor Matovič Jaroslav Haščák ellen elkövetett, ezért polgári eljárást indítványozunk, amelyet ügyfelünk nevében megteszünk” – hangsúlyozta még tavaly Alexander Kadela.

(BM/Felvidék.ma/Pravda)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »