Matovič: Ha Sulík nem támogatja a családokat, nincs értelme a koalíciónak

Matovič: Ha Sulík nem támogatja a családokat, nincs értelme a koalíciónak

Nem terjesztették be a szerdai kormányülésre az infláció hatásait mérsékelni hivatott csomagot, mivel a koalíció nem tudott megegyezni a források kérdésében.

Erről ma korábban ebben a cikkünkben írtunk. 

Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽANO elnöke egy hetet adott a Szabadság és Szolidaritás (SaS) pártjának arra, hogy tárgyalásos úton rendezzék a kérdést. Richard Sulík pártját a meggazdagodottak, az oligarchák, és a gazdag cégek ügyvédjének nevezte. Véleménye szerint a koalíciónak nincs értelme, ha az SaS akadályozza a családok megsegítését.

Hírdetés

Ha az SaS nem lesz a mi oldalunkon, fennáll a reális veszélye, hogy a csomagot a parlament nem fogadja el. Míg az SaS számára elfogadhatatlan a gazdag cégek megadóztatása, addig az OĽANO számára elfogadhatatlan, hogy pácban hagyjuk a gyermekes családokat. Ha Richard Sulíkék obstrukcióikkal akadályozni akarják a gyermekes családok megsegítését, amire láthatóan törekszenek, akkor ennek a koalíciónak nincs értelme”

– mondta.

A pénzügyminiszter tervében azzal számol, hogy a száz legnyereségesebb céget megadóztatná, ebből a forrásból fedezné a mentőcsomagot.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »