Marozsán villámgyőzelme

Marozsán Fábián gyors győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe a 2,8 millió euró összdíjazású barcelonai salakpályán férfi tenisztornán.

A világranglistán elfoglalt 39. helyével jelenleg a legelőkelőbben jegyzett magyar játékost a tizenhetedikként emelték ki a szervezők, és csak a második fordulóban mutatkozott be, mivel átvette a sérülés miatt visszalépett, címvédő Carlos Alcaraz helyét a főtáblán. Szerdán a 24 éves magyarra a francia Luca van Assche (99.) várt, aki 19 esztendejével az első száz játékos negyedik legfiatalabbja. A belga származású teniszező 2021-ben junior bajnok volt a Roland Garroson.
   
Első találkozójukon az idei első salakpályás mérkőzését vívó Marozsán lehengerlően játszott, vesztett játék nélkül került szettelőnybe, riválisa pedig a második játszmában, a magyar játékos 3:2-es vezetésénél feladta a küzdelmet.
   
A Hajdúszoboszló SE sportolójára a 16 között egy igazi salakspecialista vár az argentin Facundo Diaz Acosta személyében, aki 53. az ATP-rangsorban, és februárban tornát nyert Buenos Airesben.

Hírdetés

    Eredmény:

    2. forduló (a 16 közé jutásért):
    ———————————
Marozsán Fábián (17.)-Luca van Assche (francia) 6:0, 3:2-nél van Assche feladta


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »