Marco Rossi: „A mai nap leggyengébb teljesítménye a játékvezetőé”

Marco Rossi: „A mai nap leggyengébb teljesítménye a játékvezetőé”

Így látták a magyar válogatott kulcsszereplői a stuttgarti mérkőzést.

„Teljesen más arcunkat mutattuk, mint négy nappal ezelőtt, agresszívek voltunk. Kaptunk egy kérdéses gólt, felálltunk, majd a második után is, de a végén a németek bedaráltak minket. A megszerzett pontokra nem, de a mai teljesítményünkre büszkék lehetünk. A hozzáállásunk, a futómennyiségünk rendben volt, helyzeteink is voltak, védekeztünk, ahogy tudtunk. Az ellenfél azonban a klasszisokból álló Németország volt, büszke vagyok a fiúkra, de ez ma sem volt elég. A szurkolókra ezúttal sem lehetett panasz, köszönjük nekik!” – idézte Gulácsi Pétert az MLSZ.

Sallai Roland arról beszélt, hogy a német válogatott a tornagyőzelemre is esélyes csapat. A magyar kiadott magából mindent, de ez nem volt elég a győzelemhez. A bekapott gól után is védekeznie kellett, mert egyébként újabb német gólok következtek volna.

Hírdetés

Szoboszlai Dominik ezt mondta az M4 Sportnak: „Az eredmény nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, de a hozzáállás rendben volt, a futómennyiség rendben volt, a helyzeteink is megvoltak, védekezni védekeztünk, ahogy tudtunk, de nem szabad elfelejteni, hogy egy német válogatottal játszottunk, aminek ilyen játékosai vannak, nagy minőséggel bírnak. Szerintem még jobban védekező csapatot is átjátszottak már. Kitett a csapat magáért, sajnos ez ma sem volt elég.

Mindig próbálok pozitív maradni, alapból az vagyok, de két lábbal kell a földön járnunk. Nem gondolom, hogy bármikor is feladnánk, kiélvezzük az utolsó összecsapást, és ha bravúrt tudunk elérni, akkor azt, ha nem, akkor ebben sajnos ennyi volt. Köszönjük a csapat nevében is a szurkolást, kelleni fog a skótok ellen is, de mi sem így gondoltuk, hogy ez így lesz. Ne gondolja senki sem, hogy nem győzni és továbbjutni jöttünk ide, de fel kell mérni az erőviszonyokat, azt, milyen csoportba kerültünk és kik, milyen játékosok ellen játszunk, és reálisnak kell maradnunk. Mert lehet ez volt a probléma alapból az egész sztorival, hogy nem reálisan gondolkoztunk és túl nagy elvárásokat támasztottunk magunk felé. Mindig is próbáltam a csapatot lecsillapítani, mindenkit beburkolni, hogy magyarok vagyunk, nagyon jó 14 mérkőzés van a hátunk mögött, de azért gondoljuk végig, hogy egy Svájccal vagy egy németekkel játszunk, a skótokkal pedig még nem, de fogunk, ám az is egy jó csapat.”

Marco Rossi feldúltnak látszott. Úgy fogalmazott: „Büszke vagyok a csapatra. Százszázalékosan küzdöttünk, megtettük a magunkét, de a szerencse elpártolt tőlünk. Ahogyan megnyerték a meccset a németek, az kicsit tisztességtelen, ezen a szinten ez a játékvezetés nem megengedhető. Amikor ugyanaz történt az ő tizenhatosukon belül, az nem volt szabálytalanság. Nem hiszem, hogy Németországnak szüksége lenne bírói segítségre. A mai nap leggyengébb teljesítménye a játékvezetőé volt.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »