Ezt is megússza?

Ezt is megússza?

A szekta mindet megbocsát a vezérnek. – Jeszenszky Zsolt nagyszerű írása.

Magyar Péter nem is volt részeg. Vagy ha mégis, akkor csak azért, mert nagyon nehéz időszakon van túl, muszáj volt kiengedni a gőzt, neki is jár a lazítás, nem? Magyar Péter nem is dobta senkinek a telefonját a Dunába. Vagy ha mégis, akkor csak azért, mert engedély nélkül filmezték (egy nyilvános szórakozóhelyen), és hát neki is jár a magánélet, nem?? Magyar Péter nem is ment rá a csajokra az Ötkertben, nem is kellett a pasijaiknak leállítani őt, hogy hé öcskös, vedd már észre magad! Vagy ha mégis, akkor örüljenek, hogy leereszkedett közéjük a felhők közül. Magyar Péternek nem is volt fosfoltos a gatyája. Vagy ha mégis, akkor a Tóni szart bele…

Teljesen mindegy, mit tett Magyar Péter, mi derül ki róla, mit állapít meg a nyomozás, mi van a felvételen… a hipnotizált rajongókat nem lehet kiábrándítani. Akiben mindennél erősebb az orbanofóbia, és totális pszichózisba került attól, hogy Magyar Péter lesz az, aki „megszabadítja”, az nem fogja meggondolni magát. Ha ugyanis így tenne, azzal önkéntelenül is beismerné, hogy az elmúlt néhány hónap felfokozott érzelmi állapota egy tévedés volt. Szembesülnie kellene azzal, hogy egy pszichopata megbabonázta. Az önmagukkal való ilyen mértékű, fájdalmas szembenézésre nagyon kevesek hajlandóak. Ezért inkább mennek tovább, egyre beljebb fúrva a fejüket a Magyar Péter feliratú alagút végtelen mélységébe.

A józan eszüket elvesztett emberek számára azonban húzott most egy vonalat. (Vagy inkább szarcsíkot, hogy stílszerűek legyünk.) Persze, joggal gondolhatjuk, hogy ezt a vonalat már akkor meghúzta, amikor titokban fölvette a feleségével folytatott beszélgetést, vagy amikor Varga Judit kitálalt a viselt dolgairól, a nadrágszíjról, az öngyilkos performanszról, a mentőkkel, rendőrökkel való balhéról… de ezekre még mind mondhatta azt nem csak a hívő, de a nagyon hinni akaró is, hogy ellenőrizhetetlen információk, a másik fél egyoldalú állításai, meg amúgy is családi belügy, stb. Labilisak a magyarázatok, de ha valaki nagyon akar hinni, akkor tényleg képes ezeket a magyarázatokat, kifogásokat, felmentéseket magáévá tenni.

Hírdetés

De amikor valaki belefosik a nadrágjába, az azért egy más minőség. Félreértés ne essék, ismerjük a mondást: minden férfi élete során legalább egyszer beszarik. (És nem csak a csecsemő-, illetve aggkori magatehetetlenség időszakában.) Aki nem, az vagy hazudik, vagy nem férfi. Felemelt lábbal látványosan és hangosan fingás, majd rádöbbenés, hogy a sógor is jött vele – ilyet sokan átéltek a kollégiumban vagy a Balaton-parton. Huszonévesen még akár legendává is válhat az illető. Főleg, ha egy kellően erős, komplex, számos egyéb történetet is magába foglaló este során trottyantja össze magát. És mondjuk, kiakasztja a szaros alsónadrágját a Mészöly söröző vécéjében a csövekre. Ez nagyon májer! De az Ötkert azért mégsem a Mészöly! Aki pedig az Európai Parlamentbe készül, aki miniszterelnök szeretne lenni, de legalábbis meg akarja buktatni a regnáló miniszterelnököt, az azért ne szaros gatyában tegye ezt!

A mai bulvár világban sok mindent elnézünk a politikusoknak, tisztában vagyunk a gyengéikkel, azzal, hogy ők is emberek. Sok mindent meg lehet úszni, főleg ha a cselédsajtó minden szarból – szó szerint is – kimossa. Lásd Joe Biden: ő is megússza az összes „fürdőszoba-balesetet”, de csak azért, mert van a demokrata szavazóknak az a kemény magja, akik annyira hisztérikusan gyűlölik az ellenfelet (Trumpot), hogy még azt is tényleg képesek elhinni, amikor Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője hamisított felvételeknek, „deep fake”-nek nevezi Biden kamerák előtt, élőben történt lefagyásait. (Magya Péter szaros gatyájáról is olvastam már ilyen kommenteket.)

De azért egy masszívan teleszart nadrág mégiscsak komolyan vehetetlenné tesz valakit a politika világában. Úgyhogy nem, Magyar Péter nem fog belebukni, és nem lesz kénytelen szégyenteljesen elkullogni. Ám az „Árad a Tisza” szlogen mától új jelentéssel bír, és ez teljesen rá fog égni. Mint ahogy a párt logóját is újra lehet értelmezni.

Vezető kép: 20240608 — Magyar Péter tüntetése a Hősök terén // fotó: Hatlaczki Balázs

Jeszenszky Zsolt – www.pestisracok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »