EURO-2024 – Kiestek a mieink

EURO-2024 – Kiestek a mieink

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai ezúttal a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát.

Csoboth Kevin (b) gólt lő a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A mieink utolsó reménye az F csoport volt, hogy a B-ben két ponttal harmadik vb-bronzérmes horvátokon kívül még egy harmadik helyezettet megelőzzenek, azonban ez nem jött össze, mert a georgiai csapat 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Portugáliát. A hat csoport első és második helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik került a legjobb 16 közé.
   
Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai ezúttal a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött.
   
A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

Egy különleges győzelem adott felejthetetlen élményt a szurkolóknak.

15 másodperccel a 100 perces meccs vége előtt Csoboth Kevin kapásból a védő lába mellett, a kapus keze és a kapufa között lőtt a jobb alsó sarokba.

Hatalmas örömet szerzett sok millió magyarnak. 

Minden mérkőzés után sok tanulságot le lehet vonni, megszámlálhatatlan már a rengeteg tanulság.

Az egyik az, hogy egy hosszú, alapos, edzőtáboros felkészülés után nem engedhetünk meg magunknak olyan első félidőt, amilyet Svájc ellen produkáltunk. Személyesen felelősök a játékosok azért a gyerekes teljesítményért. Nem lehet az edzőt bírálni.

Megyei harmadosztályú labdakezelést nem engedhet meg magának válogatott csapat.

Térmérkőzésen. 

Összpontosítani kell az első másodperctől az utolsóig: 95 percen át. A forma1-es versenyzők 122 percen át összpontosítanak, 

Minden labaérintés felvillanyozza az agyat – mondta Herrera,

Hírdetés

Akkor ne aludjon el egy válogatott játékos a pályán, különösen labdaérintés közben.

A szégyenletes svájci meccsel elúszott a lehetőség.

A német meccsen jók voltunk, ott a bíró veretett meg minket.

Csalt.

Igen, a német csapat jobb volt, de éppen a futball az, amely játékban nem mindig győz a jobbik. 

Csalt a VAR-szoba is: a felvételről a közönség is láthatta, hogy Orbánnak nekiszalad hátulról a német csatár, és fellökte. Ebből lett az első gól. 

Állítólag velünk arogánsan beszélt a szélsőséges bíró, mert minket kis csapatnak tekintett.

Sok győzelem kell még ahhoz, hogy nagy csapatnak tekintsenek bennünket, addig azonban erre is föl kell készülni. 

Nemcsak tévedhet, hanem csalhat is a bíró. A német csapat tisztességtelenül győzött – mondta Rossi. Igaza volt. Ám neki is nagyobb botrányt kellett volna csapnia, rámutatva, hogy nemcsak a pályán futkározó bíró csalt, hanem a VAR-szoba is.

A VAR-szoba.

Igen, a skót meccsen a VAR-szoba bűnt követett el.

Varga Barnabás letaglózása ugyanis olyan cselekény volt, amely ha nem futballmeccsen történik, nagyon súlyos következményeket volt volna maga után.

A VAR-szoba ezt láthatta.

A VAR-szoba itt is csalt.

A meccset azonban így is megnyertük. 

Becsület megvédve – írta a miniszterelnök közösségi portálján a skót meccs után.

Igen, azzal a győzelemmel a válogatott megmutatta, hogy nagyszerű csapat. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »