Maradj velünk, Uram! – Szívszorító kiáltás a Jóistenhez a sötétbe borult és fagyos Kárpátaljáról

Laskoti Zoltánnak, a Karpatalja.ma újságírójának imádságát Popovicsné Palojtay Márta, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye háborús válságstábjának koordinátora osztotta meg Facebook-oldalán december 1-jén.

Maradj velünk a hosszú éjszakákon, Uram, és világíts nekünk ígéreteiddel!

Visszaemlékezünk a széthulló világ korábbi állapotára. A régi, fényes napokra, mikor mindig jött víz a csapból, a kapcsoló fényt csiholt a szobákban, működött a fűtés, és nem kellett feszült aggódásban kelnünk és feküdnünk. Mikor kézen fogtál, néven szólítottál, ígéretet adtál és próbát ígértél. Köszönjük, hogy előre szóltál.

Hosszúak a napok és észrevétlenül telünk meg panasszal és feszültséggel, Uram. Van, aki stresszevővé vált, mások kórosan lefogytak közülünk. Sokan könnyű vigasztalást remélnek az italtól, észrevétlenül csúsznak bele a függőségbe. Férfiainkat a csendes kétségbeesés kergeti önpusztításba, feleségeiket a félelem. Halál vár azokra, akiknek sem pásztora, sem reménysége nincsen. Maradj velünk a hosszú éjszakákon, Uram, találd meg és vezesd vissza az eltévedteket, a magukra maradtakat!

Szemünk és lelkünk fáradt a megerőltetéstől, hiszékenyen hallgatjuk a borúlátó híreket. Olyanokat is tudni vélünk, amiket nem tudhatunk, aggódva figyeljük az első szállingózó hópelyheket. Maradj velünk a hosszú éjszakákon, Uram, mert jön a tél!

Várunk téged, Uram, mint a virrasztók a reggelt, a sötétben ülők az első fénysugarakat.

Várunk, hogy szólj, cselekedj, vezess minket.

Hírdetés

Köszönjük, hogy a te ígéreteid semmit sem veszítettek erejükből, bízunk bennük.

Köszönjük, hogy kitartást tanulhattunk őseinktől, és kitartást taníthatunk utódainknak.

Köszönjük, hogy vannak tartalékaink, nem rombolták le a házunkat, és tervezhetjük a jövőt.

Köszönjük, hogy a Te kezedben vannak az idők és az alkalmak, királyokat emelsz fel és taszítasz le. Benned bízunk, mert nálad van a kegyelem és meg tudsz váltani – meg is váltasz minden bűnből.

Maradj velünk a hosszú éjszakákon, Uram, és vége lesz az éjszakának, biztosan vége lesz.

Szerző: Laskoti Zoltán (Karpatalja.ma)

Forrás: Palojtay Márta Facebook-oldala

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »