Már a német nyelvű sajtó is felfedezte magának Orbán Viktor nagy-magyarországos sálját

Már a német nyelvű sajtó is felfedezte magának Orbán Viktor nagy-magyarországos sálját

A román, ukrán és szlovák kirohanás után a német nyelvű sajtó is felfedezte magának Orbán Viktor magyar miniszterelnök szurkolói sálját, amely Nagy-Magyarország sziluettjét ábrázolja.

A legolvasottabb osztrák napilap, a bécsi székhelyű Kronen Zeitung „Orbán provokál – míg Kijev felháborodott, Ausztria viccelődik” című cikkében arról ír, hogy szerintük jogos az ukránok felháborodása, ugyanis „Orbán már hosszú ideje megkérdőjelezi a nyugati országok által nyújtott segítséget Ukrajnának”. Hozzáteszik: míg Kijev felháborodásának adott hangot, addig az osztrák külügy viccként fogja fel az egészet. Az Osztrák Szövetségi Külügyminisztérium közleményében azt írta:

Míg az osztrák hivatalos körök nem tulajdonítanak nagy ügyet a sálas incidensnek, addig a szintén kormányzó ultrabalos „Zöldek” már Orbán Viktor és Nagy Andor bécsi magyar követ bocsánatkérését követelik, hiszen „elfogadhatatlan és provokatív” az ilyesfajta megnyilvánulás az ukrán háború árnyékában.

Hírdetés

Az elismert német Frankfurter Allgemeine Zeitung „botrányos gesztus”-ról cikkezett. A szerző szavai szerint Orbán Viktor tudatosan a „revansizmus szimbolikáját” használja (itt nem vagyunk benne biztosak, hogy a tisztelt cikkíró nem a „revizionizmus”-ra gondolt-e; megj.) és amennyiben a környező országok felháborodásuknak adnak hangot, Budapest menten „meglepett ártatlansággal” válaszol. A FAZ aláhúzza: az Európai Unió államanainak reagálnia kell (sic!) a magyarok utalásaira.

A Der Spiegel szintén Ukrajnát sajnáltatja, hiszen háborús időkben a Magyar Királyságot ábrázoló sál viselése „nacionalista szimbólum” és „durva viselkedés”.

Az n-tv hírcsatorna online kiadása az orosz szálat is belekeverte a pakliba, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter újtát emlegette Szocsiban, sőt: halálos bűn, hogy Szijjártó egyedüli európai uniós külügyérként Szergej Lavrovval tárgyalt még szeptemberben.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »