Mánya lemarad a válogatott januári felkészüléséről (Teremlabdarúgás)

Mánya lemarad a válogatott januári felkészüléséről (Teremlabdarúgás)

A magyarországi NB1-ben érdekelt SG Kecskemét Futsal háromszéki csapatkapitánya, Mánya Szabolcs sem játékosként, sem másodedzőként nem lesz ott a román teremlabdarúgó-válogatott januári összetartásán és a Svédország elleni két felkészülési mérkőzésen. Futsalosunkat klubcsapata nem engedte el, mivel a soron következő három hétvégén a felsőházi rájátszásba való jutás szempontjából fontos mérkőzések előtt áll az együttes.

Grúzia, majd Moldova után január végén Svédország vendégeként játszik újabb két felkészülési mérkőzést a román teremlabdarúgó-válogatott, amely jövő csütörtökön, január 20-án tartja gyülekezőjét, majd 23-án és 24-én mérkőzik meg a svédekkel. A tizennégy játékosból álló keretben három teremlabdarúgó képviseli az FK Székelyudvarhelyt, ketten a Dévai Autobergamót, négyen a Galaci Unitedet, egy-egy futsalost ad a Sportul Ciorăști, a Temesvári CFR, hárman pedig külföldi bajnokságokból érkeznek a nemzeti együttes összetartására.

Hírdetés

A megszokotthoz képest ezúttal hiányzik Mánya Szabolcs, az SG Kecskemét Futsal háromszéki gólvágója, akire most sem játékosként, sem másodedzőként nem számíthat Kacsó Endre szövetségi kapitány. Teremlabdarúgónk érdeklődésünkre elmondta, hogy klubcsapata azért nem engedte el a futsalválogatott mostani felkészülésére, mert a magyar teremlabdarúgó NB1-ben a hatodik helyen álló Kecskemétre a soron következő napokban fontos mérkőzések várnak. Mányáék a hétvégén az éllovas szombathelyi Haladás VSE vendégeként lépnek pályára, január 24-én a budapesti TSFE-Bestrong látogat hozzájuk, míg január 31-én az alapszakasz utolsó fordulójában az Aramis SE otthonában küzdenek meg a bajnoki pontokért és a felsőházi rájátszásba való jutásért.

A román teremlabdarúgó-válogatott kerete: * kapusok: Petrișor Toniță (Galaci United), Gică Dospinescu (Sportul Ciorăști), Theodor Lungu (Temesvári CFR) * mezőnyjátékosok: Bálint Andor, Balázsi Attila, Kedei Barna (mindhárman az FK Székelyudvarhelytől), Küsmödi Tamás, Iszlai Richárd (mindketten a Dévai Autobergamótól), Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Robert Crișan (mindhárman a Galaci Unitedtől), Paulo Ferreira (Clube Recreativo de Candoso/Portugália), Felipe Oliveira (Jaén/Spanyolország), Darius Nastai (FIT – Morning Gredar Brzeg/Lengyelország). (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »