Magyar Péter csodálkozik, hogy Szijjártó hogy lehet még mindig külügyminiszter

Magyar Péter csodálkozik, hogy Szijjártó hogy lehet még mindig külügyminiszter

A 2022-es választás előtt a miniszterelnök és Szijjártó Péter kampányhazugságnak nevezte, hogy az orosz titkosszolgálatok feltörték a magyar külügy szervereit és kompromittálták az egész rendszert, szigorúan titkos és bizalmas információkhoz jutottak hozzá – írta Magyar Péter az esetet elemző facebook-bejegyzésében.

Pár napja a média szembesítette a külügyminisztert azzal, hogy hazudott.

A magyar nemzetbiztonság egyik vezetője által a külügyi vezetőknek 2021-ben írt feljegyzéséből egyértelműen kiderül, hogy az oroszok szinte minden adathoz hozzájutottak, köztük valószínűsíthetően a NATO-tól származó, Ukrajnával kapcsolatos információkhoz is – emlékeztetett Magyar Péter.

Kiderült, hogy Szijjártó Péternek fogalma sincs a saját minisztériuma biztonsági előírásairól.

A tegnapi napon az is világossá vált, hogy a magyar titkosszolgálati vezetők által javasolt új, védett informatikai rendszer kiépítése a mai napig nem történt meg és valószínűsíthetően még mindig azt a hálózatot használják a külügynél, amiről a szakemberek megállapították, hogy az oroszok által olyan mértékben kompromittálódott, hogy annak megtisztítása nem lehetséges – mutatott rá az ellenzéki politkus.

Hírdetés

Magyar Péter szerint olyan ez, mintha a betörő a nyitott ablakon át jött volna be és miután kirámolta a házat, a tulajdonos továbbra is nyitva hagyja az ablakot. Felvetette azt az egyben költői és konkrét kérdést, hogy a véletlenül maradt-e nyitva az ablak, vagy esetleg szándékosan hagyták úgy.

Miniszter Úr, amikor 2021. decemberében Barátságért kitüntetést vett át az orosz külügyminisztertől, akkor megkérdezte, hogy miért törtek be hozzánk? Önnek belefér a barátságba a betörés?

Magyar Péter Szijjártó Péter szemére hányta, hogy az általala vezetett minisztériumban feltárt hiányosságok felbecsülhetetlen károkat okoztak a magyar nemzetbiztonságnak, és felelősségvállalásra szólította fel a fideszes minisztert.

A TISZA Párt vezető politikusa hangsúlyozta, hogy amennyiben felhatalmazást kapnak a magyar emberektől, haladéktalanul kivizsgálják az eddigi talán legnagyobb nemzetbiztonsági botrány minden részletét és minden felelőssel szemben eljárást kezdeményeznek.

(Címlapkép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt (b) a Liszt Ferenc-repülőtéren 2019. október 30-án. MTI/KKM)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »