Magyar szemmel fotópályázat: kihirdették a nyerteseket

Magyar szemmel fotópályázat: kihirdették a nyerteseket

Ma délelőtt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Facebook-oldalán került sor a Magyar szemmel című fotópályázat eredményhirdetésére. A beérkezett több mint tízezer fotóból összesen 101 került kiválasztásra, emlékezve a trianoni békediktátum 101. évfordulójára.

A fotópályázatot április végén azzal a céllal hirdették meg, hogy új formában kapcsolják össze a világ különböző pontjain élő magyarokat, erősítve a köztük lévő kapcsolatot és vizuális formában mutassák be a magyarok jelenlegi helyzetét, érzéseit, hangulatát – fogalmazott Potápi Árpád János.

„Az érdeklődés minden képzeletünket felülmúlta, hiszen több mint tízezer fotó érkezett” – jegyezte meg. Csodás helyek témában 8446 fotó, újrakezdés témában pedig 1487 fotó, online tanulás témában 198 fotó érkezett” – összegezte.

„Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a világ teljes magyarságát sikerült megmozgatnunk, és így bepillantást nyerhettünk a Föld szinte minden táján élő magyarok mindennapi életébe” – jegyezte meg Potápi, hozzátéve, kiemelkedően magas színvonalú munkák érkeztek.

Hírdetés

– tájékoztatott.

„A válogatott 101 fotó bemutatja, hogy 101 évvel Trianon után, 2021-ben a nemzeti újrakezdés évében mi, magyarunk hogyan nézzük és látjuk a világot magyar szemmel” – fűzte hozzá.

A Magyar szemmel fotópályázat legszebb alkotásai 2021. június 4-én, Budapesten a Kossuth téren, az Összetartozás emlékhelyénél kerülnek kiállításra, melynek megnyitójára holnap reggel, 9 órakor kerül sor. A képek virtuális kiállítás keretében a külhonimagyarok.hu oldalon is megtekinthetőek lesznek.

(SzE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »