Dunában talált telefon miatt is nyomoznak Magyar Péter ügyében

Dunában talált telefon miatt is nyomoznak Magyar Péter ügyében

Nemcsak a szórakozóhelyen történtek ügyében, de a Dunába dobott telefon miatt is nyomoznak a budapesti rendőrök. Az elsődleges információk szerint Magyar Péter elvette egy őt videózó férfi telefonját, majd a folyóba hajította. A történtek miatt akár a frissen megszerzett mentelmi jogát is bukhatja a képviselő, írja az Index.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rongálás miatt is eljárást indított, miután a sajtóhírek szerint Magyar Péter elvette egy őt kamerázó ember telefonját, majd azt a Dunába hajította. "A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A sértetti feljelentés alapján a rongálás egy, a Dunában megtalált mobiltelefonra terjed ki" – írta a lapnak a BRFK sajtóosztálya, hozzátéve, hogy egyelőre több tájékoztatást nem kívánnak adni.

Ismert, hogy Budapest egyik prominens belvárosi szórakozóhelyén dulakodás tört ki múlt hét pénteken, aminek érintettje volt a Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter is. Az Indexnek az egyik szemtanú elmondta, hogy a közelben volt akkor is, amikor a dulakodás elkezdődött.

Elmondása szerint a dolog azzal kezdődött, hogy Magyar Péter a tánctér szélén összeszólalkozott egy másik férfival. Azt nem hallotta, hogy miket mondtak egymásnak, de a másik férfi ráfogott Magyar Péter nyakára, majd dulakodni kezdtek. Utána jöttek a biztonságiak, és szétválasztották őket.

Elmondása szerint Magyar Péter indulatosan beszélt velük, káromkodott, „legalábbis ezt olvastam le a szájáról”. Ezután a biztonsági őrök arra a konklúzióra jutottak, hogy Magyar Péter kezdte a veszekedést a másik férfi inzultálásával, és felszólították, hogy távozzon. Ő viszont nem akart menni, így végül a nyakánál fogva vezették ki a szórakozóhelyről.

Hírdetés

Egy másik informátor szerint a dulakodás oka az volt, hogy Magyar Péter elvette és eldobta az egyik őt videózó vendég telefonját – a rendőrség válaszában ezt most megerősítette.

Elnézést kért, bukhatja a mentelmi jogát

A Tisza Párt alelnöke ezután egy bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyben azt írja, hogy csütörtök este „több tucat fiatal társaságában, jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket”.

Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni – írta bejegyzésében. Magyar Péter úgy folytatta, hogy a provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. „Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt” – tette hozzá.

Magyar Péter azt írta, ezután a férfi több mint 30 percig követte őt az utcán, és elmondása szerint „fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen”.

Magyar Péter nemrég vette kézhez az európai parlamenti képviselői mandátumát, ami mentelmi joggal is felruházza a Tisza Párt alelnökét. Amennyiben az EP úgy határoz, ettől a jogától meg is foszthatják a képviselőt. Nem lehet továbbá hivatkozni a mentességre olyan esetben sem, amikor valamely képviselőt bűncselekmény elkövetése közben tetten érnek.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »