Magyar cég és a robotja takaríthatja a prágai repülőteret is

Magyar cég és a robotja takaríthatja a prágai repülőteret is

Újabb négy évre egy magyar cég, a B+N Referencia Zrt. nyerte el a prágai Vaclav Havel repülőtér takarítási szolgáltatását. Az öt országban működő, a ferihegyi repteret is tisztán tartó vállalat 12 versenytárssal mérkőzött meg, és az eddigi munkája mellett az is számított, hogy immár saját fejlesztésű takarítórobotjai is vannak.

Egy repülőtér takarítása rendkívül összetett feladat, amelynek elvégzése során sok, gyorsan változó körülményhez kell alkalmazkodni – mondta az InfoRádióban Hajdú László, a B+N Referencia Zrt. PR-igazgatója. Mint fogalmazott, összesen 157 ezer négyzetméter a szolgáltatási terület, ahol nagyon bonyolult feladatot kell végezniük, hiszen több millió ember fordul meg prágai repülőtéren.

“Nagyon sokféle felületről van szó, egészen más a várótermek, a beszállóhidak vagy a mosdóhelyiségek takarítása, illetve rengeteg változó van. Az időjáráshoz, valamint a gépek indulásának, érkezésének a csúszásához is igazodni kell. Sokszor jönnek különböző delegációk, ami szintén nehezíti a szolgáltatást, tehát rengeteg olyan dolognak kell megfelelni, ami nagyon komoly kihívás mondjuk egy irodaház takarításához képest” – emelte ki az igazgató.

Hírdetés

A B+N Referencia Zrt.-nek már saját fejlesztésű takarítórobotjai is vannak. Ez Magyarországon az egyetlen létesítménygazdálkodási-üzemeltetési cég, amelynek saját kutató-fejlesztő részlege van. Húszan dolgoznak a részlegen, többek között nagyon képzett, tapasztalt kutatómérnökök, és ők fejlesztették ki a Robin névre keresztelt takarítórobotot, amely az ilyen nagy területeken, mint például a repülőtér, nagyon hasznos.

“Egy munkatárs segítségével takarítanak nagy területeket. Ferihegyen nyolc ilyen takarítórobot is dolgozik, megsokszorozzák a takarítás hatékonyságát és lecsökkentik az idejét. Ezek nagyon komoly műszaki fejlesztések, tudják, hogy bizonyos területeket hogyan és milyen ütemezéssel járnak be, és ki tudják kerülni az esetleges akadályokat is” – mondta Hajdú László.

A magyar cég tucatnyi versenytársat maga mögé utasítva nyerte el újabb négy évre a prágai Václav Havel repülőtér takarítási szolgáltatását. A közeljövőben ott is bevetik a Robinokat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »