Lucsok Miklós OP püspök: Maradjunk a világosság és a béke emberei

Lucsok Miklós OP püspök: Maradjunk a világosság és a béke emberei

Január 8-án, vasárnap, a Julianus naptár szerinti karácsonyi ünnep második napján a munkácsi Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott liturgiát Luscsák Nílus OFM püspök, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye apostoli kormányzója és Lucsok Miklós OP, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye apostoli adminisztrátora együtt mutatták be, az egyházmegye számos papjának részvételével.

Az ünnepi liturgián Lucsok Miklós OP püspök mondott szentbeszédet.

Prédikációjában a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye apostoli adminisztrátora hangsúlyozta: Isten emberré válik, ami azt is jelenti, hogy bizonyos értelemben gyengévé lesz, hogy az ember megismerhesse és elfogadhassa Istent.

„A megtestesülés titka az, hogy az ember – akár egy gyermeket –, elutasíthatja Istent. Az a tragédia, amikor elutasítjuk Istent, hiszen az erős Isten szabadságot adott nekünk.

Hírdetés

Ő alázatosan jön és hív magához minket: jöjjetek hozzám, hallgassátok Fiamat, kövessetek engem, szolgáljatok, áldjatok…”

Nincs szeretet szabadság nélkül. Isten minden pillanatban lehetőséget ad a visszatérésre.  A Mindenható ugyanakkor erőt is ad, hogy a világosság emberei maradjunk.

– emelte ki szentbeszédében Lucsok Miklós OP püspök.

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »