Ľubos Blaha és Eduard Chmelár szerződését nem hosszabbították meg a rendőrségi akadémián

Ľubos Blaha és Eduard Chmelár szerződését nem hosszabbították meg a rendőrségi akadémián

A pozsonyi rendőrségi akadémiának a testülete felfüggesztette Ľubos Blaha (Smer-SD) parlamenti képviselő és Eduard Chmelár politikai elemző, volt államfő-jelölt pedagógiai tevékenységét.

Eduard Chmelár szerint a hivatalos álláspont, hogy a járvány miatt spórolni kell a tanárokkal, de valójában mást lát ez mögött.

Elmondása szerint erre azért került sor,

mert túl kritikus a jelenlegi kormánnyal szemben. Chmelár ebben politikai ügyet lát, mivel a főiskolával ezidáig érvényes szerződéssel rendelkezett,  a szerződés lejárta után pedig váratlanul nem hosszabbították meg a szerződését.

Az elemző azt is elmondta, hogy

egy tudományos monográfiát is készít, amelyet a jövő hónapban kell publikálnia.  

Hírdetés

A dolog szerinte azért is furcsa, mert az akadémia ez ügyben szerződést is kötött vele, a nyelvi lektorálást és a borító grafikáját is kifizették.

– tette hozzá Chmelár.

Ľubos Blaha ennél sokkal konkrétabb volt, elmondta, hogy az akadémia a belügyminisztériumi tárcához tartozik, amelyet az OĽaNO vezet.

A politikus szerint a döntés tudatos volt,

az OĽaNO intézte el úgy, hogy Blahát és Chmelárt eltávolítsák, mivel a legnagyobb kormánykritikusok közé tartoznak és a nézeteikkel veszélyt jelentenek a kormányra.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter csak annyit fűzött hozzá, hogy az egyetem rektora nem hosszabbította meg Chmelár és Blaha pedagógusi szerződését.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »