LMP: minél hamarabb meg kell valósítani a tanárok követeléseit

Az LMP mindenben a sztrájkoló pedagógusok mellett áll, és a tanárok követeléseit minél hamarabb meg szeretné valósítani – mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: a pedagógusok gördülő sztrájkká alakult munkabeszüntetései arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy beszélni kell a magyar közoktatás problémáiról. Ezek közé tartozik, hogy az Orbán-kormány megélhetési válságba sodorta a pedagógus társadalmat, a tanárok ugyanis nem tudnak megélni a fizetésükből – fejtette ki az ellenzéki politikus.

Hírdetés

Az LMP társelnöke szerint jelentős béremelésre van szükség az oktatásban, emellett meg kell szüntetni a „közoktatás görcsös államosítását”, mert csak az az oktatás lehet hatékony, amelyikben a pedagógusok szabadon dönthetnek.

Az LMP kormányra kerülése esetén az elsők között egyeztetne a pedagógusok szakszervezeteivel, szemben a jelenlegi kabinettel, amely nem hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni a tanárokkal – mondta Kanász-Nagy Máté.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »