Llyod Austin: AZ USA nem fogja hagyni, hogy Ukrajna elveszítse a háborút

Llyod Austin: AZ USA nem fogja hagyni, hogy Ukrajna elveszítse a háborút

Az Egyesült Államok nem fogja hagyni, hogy Ukrajna kudarcot valljon az Oroszország ellen vívott háborúban – ezt Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter mondta kedden a németországi Ramstein légibázison az Ukrajnát támogató kontaktcsoport ülésének kezdetén.

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Ukrajnának megadjuk azokat az erőforrásokat, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy ellenálljon a Kreml agressziójának” – mondta Austin az ülés kezdetén.

Ukrajna az elmúlt hónapokban egyre nagyobb nyomás alá került a fronton. Ukrán és nyugati tisztviselők szerint Oroszország azért tudott előrenyomulni, mert csökkent a nyugati katonai támogatás mértéke.

Hírdetés

Ukrajna továbbra is várja a Washingtonból érkező támogatást. A 60 milliárd eurós segélycsomagot azonban még mindig blokkolják az amerikai képviselőházban a republikánus képviselők.

A múlt héten Joe Biden amerikai elnök kormánya 300 millió euró értékű katonai segélyt ígért Kijevnek. A Fehér Ház kifejtette, hogy ezt a támogatást az amerikai védelmi minisztérium közelmúltbeli beszerzésein elért megtakarításokból finanszírozzák.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »