Letartóztatásba került a külföldön elfogott, 2017-es fegyveres rablásokkal gyanúsított férfi

Letartóztatásba került a külföldön elfogott, 2017-es fegyveres rablásokkal gyanúsított férfi

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatta a nemzetközi elfogatóparancs alapján Moszkvában elfogott, több rendbeli fegyveres rablással gyanúsítható 29 éves férfit.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 29 éves férfit 3 rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017. február és április között egy maroklőfegyverrel fenyegetve, egy budapesti ékszerboltot, továbbá két dohányboltot rabolt ki.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozta.

A megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények elkövetése után a gyanúsított külföldre távozott, vele szemben több elfogatóparancsot is kibocsátottak, elfogására több mint 4 évvel később, nemzetközi elfogatóparancs alapján, Moszkvában került sor. Magyarországon tartózkodási helye nincs, továbbá a kiszabható büntetés mértéke is jelentős. Erre tekintettel, az ügyészség álláspontja szerint megalapozott a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. Emellett az ügyészségi álláspont szerint a bűnismétlés veszélyére is alappal vonható le következtetés, különösen a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények sorozat-jellege, valamint a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményei miatt.

A kerületi ügyészség indítványa alapján a szökés, elrejtőzés veszélyét a bíróság is megalapozottnak találta és a férfi letartóztatását elrendelte. 

A végzés a fellebbezések miatt nem végleges.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »