Lengyel-magyar vb-selejtező: egy-nullra vezetünk – 37. perc

Lengyel-magyar vb-selejtező: egy-nullra vezetünk – 37. perc

A sérült Szoboszlai Dominik hiányában Varga Kevin került be a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába, amely 20.45 órakor Lengyelország otthonában kezdte utolsó világbajnoki selejtezőjét.

Nagy Zsolt (b) és a lengyel Matty Cash a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország – Magyarország mérkőzésen a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

 

Schön Szabolcs (elöl, j) és a lengyel Paweł Dawidowicz (elöl, b) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország – Magyarország mérkőzésen a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

 

Szalai Ádám (b2) és a lengyel Paweł Dawidowicz (b) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország – Magyarország mérkőzésen. 

Hírdetés

 

Szalai Attila (j) és a lengyel Krzysztof Piątek a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország – Magyarország mérkőzésen

A sérült Szoboszlai Dominik hiányában Varga Kevin került be a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába, amely 20.45 órakor Lengyelország otthonában játssza utolsó világbajnoki selejtezőjét.

Az angol-magyar összecsapáson történt szurkolói rendbontás miatt a vendégszurkolók szektorát nem nyithatták meg a varsói Nemzeti Stadionban, ám a két szurkolótábor jó kapcsolata miatt több magyar drukker is elutazott Lengyelországba.
   
A szurkolók a belvárosban, a Charles de Gaulle szobornál találkoztak közel három órával a találkozó előtt, a néhány száz drukker – köztük magyarokkal és lengyelekkel – felváltva éltette egymást. Innen közösen indultak a 2012-es Európa-bajnokságra átadott létesítményhez, amely piros-fehér kivilágítást kapott és gyönyörű látványt nyújtott a sötétben.
   
A mérkőzésre a szervezők egy 90 oldalas külön kiadvánnyal készültek, a kiskönyvben helyet kapott többek között egy interjú Szoboszlai Dominikkal – aki sérülés miatt végül nem léphet pályára -, Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, valamint Détári Lajossal, aki 1987-ben éppen a lengyelek ellen lőtte örökké emlékezetes szabadrúgásgólját.
   
A lengyel-magyar vb-selejtező 20.45 órakor kezdődik a varsói Nemzeti Stadionban. A találkozó játékvezetője a portugál Tiago Martins lesz.

    A magyar válogatott kezdőcsapata:

Dibusz Dénes – Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila – Nego Loic, Schäfer András, Nagy Ádám, Nagy Zsolt – Varga Kevin, Schön Szabolcs – Szalai Ádám

 

Hajdú B. István: Ha nincs az a rossz perc…

Az M4 Sport 2015-ös indulása óta a magyar labdarúgó-válogatott mondhatni kéz a kézben jár Hajdú B. Istvánnal, a csatorna népszerű kommentátora ugyanis egy-egy kivételt leszámítva az együttes minden találkozóján ott ült a közvetítőállásban.

„A mostani selejtezősorozatra úgy estünk be, hogy előtte kijutottunk az Európa-bajnokságra, megnyertük a csoportunkat a Nemzetek Ligájában, majd vezettünk a lengyelek ellen 2-0-ra, és ha nincs az a rossz perc, akkor az a siker egy olyan lökést adhatott volna, hogy ma este itt Varsóban talán egy ki-ki mérkőzést vívnánk a házigazdákkal” – mondta az MTI-nek Hajdú B. István. Szerinte további pech az is, hogy a nyári Európa-bajnokságon szerepelt csapatok közül csak egy betlizett a vb-selejtező sorozatban, az pedig az osztrák, ami miatt a magyar válogatott a jó Nemzetek Ligája-szereplés ellenére is lecsúszott a pótselejtező ilyen irányú eléréséről.
   
Az M4 Sport indulása óta a magyar válogatott két Európa-bajnokságon is ott volt: „a franciaországi torna nyilván azért volt emlékezetes, mert negyvennégy év után először jártunk Európa-bajnokságon, ahol ráadásul meccset nyertünk, a későbbi győztes portugálokkal döntetlent játszottunk és megadatott nekünk egy meccs az egyenes kieséses szakaszban is. Most nyáron pedig két találkozót is hazai környezetben játszattunk, ami pedig olyan dolog, amire lehet, hogy a következő száz évben nem lesz lehetőség. Itt sem voltunk messze a továbbjutástól, hiszen a franciák és a németek ellen is vezettünk, úgy gondolom, ez a csapat megérdemelt volna még egy meccset, amit ugye a Wembleyben rendeztek volna”.
   
Hajdú B. István megjegyezte, ezeknek a sikereknek a fényében volt most nagy pofon az albánok elleni két vereség – illetve korábban az andorrai vagy luxemburgi fiaskó. „Ugyanakkor a magyar válogatott mindenképpen szintet lépett, hiszen olyan kulcsmeccseket tudott megnyerni az elmúlt években, mint a norvégok vagy az izlandiak elleni pótselejtező, aztán vezetett az előző két világbajnok ellen is. Az természetes, hogy tartósan még nem tud ezen a szinten játszani a gárda és egyelőre még a vele egy szinten lévőket sem tudja mindig megverni, mert azért ez az albán csapat azért nincs annyira erős, mint a török, vagy a szerb, akiket a Nemzetek Ligájában sikerült legyőzni”.
   
A kommentátor elmondta, nagyon bízik benne, hogy a következő két Európa-bajnokságra – amelyet a csatorna hétfői bejelentése szerint az M4 Sport közvetít majd, mint ahogyan 2028-ig a magyar válogatott minden meccsét is – már úgy tud kijutni a gárda, hogy ne kelljen feltétlenül az utolsó pillanatig izgulni a pótselejtezőn, ugyanakkor a világbajnokság továbbra is rendkívül nehéz feladat. Ez utóbbi abban az esetben lenne könnyebb, ha 13-ról 16-ra növelnék az európai csapatok létszámát.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »