Lemondásra szólította fel Cîțut Ludovic Orban, aki Johannisnak is nekiment, „a válság fõ felelõsének” nevezve az elnököt

Lemondásra szólította fel Cîțut Ludovic Orban, aki Johannisnak is nekiment, „a válság fõ felelõsének” nevezve az elnököt

Ludovic Orban volt PNL-elnök szerdán felszólította Florin Cîțut, hogy mondjon le pártelnöki tisztségéről, miután a Cioloș-kabinet nem kapta meg a szükséges szavazatszámot a parlamentben. „Amíg a PNL nem szabadul meg Johannis gyámkodása alól, és nem azt választja, amit a polgárok akarnak, addig a PNL bukásra van ítélve” – idézi a News.ro.


Ludovic Orban szerint „a politikai válság fő felelőse Klaus Johannis”.

Kifejtette: két hét telt el a kormány bukása óta, de azóta semmi előremutató dolog nem történt, és „a románok magukra maradtak”. Orban szerint az, hogy első körben Johannis Dacian Cioloșt jelölte miniszterelnöknek, mindössze egy blöff volt, és a válság elhúzódását eredményezi.

Hírdetés

„A politikai válsághoz vezető okok között szerepel az a beteges törekvés, hogy ellenőrzést gyakoroljanak az ügyészi kinevezések felett, és hogy a PNL élére egy olyan embert ültessenek, akinek esélye sincs a miniszterelnöki posztra. Nyilvánosan felszólítom Florin Cîțut, hogy mondjon le a PNL elnöki tisztségéről” – mondta Orban. Hozzátette: a miniszterelnök megmutatta, hogy nincs felelősségérzete, politikai utasításokat hajtott végre, és fékezi a kormánytöbbség kialakítását célzó tárgyalásokat.

Ludovic Orban Klaus Johannist is kitámadta

„Amíg a PNL nem szabadul meg Johannis gyámsága alól, és nem azt választja, amit a polgárok akarnak, addig a PNL kudarcra van ítélve” – mondta Orban.

„Cîțuval együtt haza kellene menniük mindazoknak, akik támogatták őt. Ma nagyon helyénvaló lenne, ha Johannis elnököt is lemondásra szólítanám fel, de nem teszem meg, mert tudom, hogy ez hiábavaló lenne” – mondta Ludovic Orban. (g4media.ro, hírszerk.)

Fotó: képernyőmentés


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »