Legyen mesés napjuk!

Legyen mesés napjuk!

A címbéli jókívánság ma délelőtt hangzott el a sepsiszentgyörgyi városháza első emeleti előterében, ahol Kolcsár József és Daróczi Klári színészek így köszöntek el hallgatóságuktól, miután felolvasták A szegény ember szőlője, illetve a Kutya szeretne lenni Benedek Elek-meséket.

A spontán meseolvasás meglepetésként érte a polgármesteri hivatal éppen ott járó munkatársait, akik közül többen összegyűltek a lépcsőfordulóban, s azok is csodálkoztak kissé, akik ügyeiket intézték 11 óra körül a hivatalban – ám láthatóan mindannyian élvezték, mosolyogva fogadták a néhány perces előadást.

Hírdetés

A kezdeményezés a Cimborák Bábszínház és a Jókainé Laborfalvi Róza Alapítvány által szervezett Mesélő Háromszék programsorozat részeként valósul meg, célja egyebek mellett Benedek Elek meséinek a népszerűsítése. Ma Sepsiszentgyörgy több pontján, intézményekben, vendéglátó egységekben, a központi piacon, boltokban és turkálókban, gyógyszertárban és sportteremben is spontán meseolvasást tartanak az akcióhoz csatlakozó önkéntes színészek és bábszínészek közreműködésével.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »