Légi balesetben meghalt egy korszerű kiképző repülőgép tapasztalt pilótája Lengyelországban

Az észak-lengyelországi Gdynia katonai repülőtere felett végzett gyakorlatozás közben bekövetkezett balesetben életét vesztette egy M-346 Master típusú kiképző repülőgép pilótája – közölték a Lengyel Légierő parancsnokságának pénteki sajtóértekezletén.

Ireneusz Nowak vezérőrnagy, a Lengyel Légierő parancsnoka elmondta: Robert "Killer" Jel őrnagy, a gdyniai repülőszázad parancsnokhelyettese, tapasztalt pilóta nem katapultált, s a gép lezuhanásakor a helyszínen életét vesztette.

🇵🇱💥 At the Gdynia airport in Poland, a training aircraft of the Polish Air Force M-346 Master crashed, as reported by a representative of the Polish Armed Forces command. pic.twitter.com/h2azuVoCve

— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) July 12, 2024

Hírdetés

Az őrnagy a gdyniai tengerészeti repülődandár megalapításának 30. évfordulója alkalmából szombaton rendezendő ünnepségek előtt gyakorlatozott. A légi katasztrófa miatt a rendezvényt törölték, és felfüggesztették az M-346 Master olasz kiképző repülőgépeken végzett repüléseket.

🇵🇱🇮🇹 Uma aeronave M-346 Bielik, de fabrico italiano, despenhou-se hoje durante uma sessão de treino para um espectáculo aéreo da Força Aérea Polaca no aeroporto de Gdynia. As primeiras informações dão conta que os pilotos não terão sobrevivido ao acidente. pic.twitter.com/bGmSdW4401

— geopol.pt (@GeopolPt) July 12, 2024

A baleset körülményeit az illetékes hatóságok vizsgálják. Leszámítva a kánikulát, az időjárási viszonyok jók voltak, ezért a pilóta teljes körű műrepülési gyakorlatot végzett – közölte Nowak vezérőrnagy. A korszerű biztonsági berendezéssel felszerelt gépet a lengyel hadsereg 2022-ben állította hadrendbe.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »