Láncra verték, kínozták és szándékosan éheztették gyermekeiket a szülők

Láncra verték, kínozták és szándékosan éheztették gyermekeiket a szülők

Láncra verték, kínozták és szándékosan éheztették gyermekeiket a szülők Kulcsár Péter2024. 04. 15., h – 13:11

A rendőrség azzal gyanúsított meg egy nagyszombati járásbeli férfit és egy nőt, hogy szándékosan bántalmazták és kínozták gyermekeiket.

Mindketten előzetes letartóztatásba kerültek, mind a négy gyermeküket elvették tőlük. Az esetre az egyik nagyszombati járásbeli alapiskola hívta fel a figyelmet, ahová a gyermekek közül ketten jártak.

A legidősebb, 12 éves fiú testén ütésnyomok, véraláfutások és zúzódások voltak, amelyeket a láncon tartás okozott. A rendőrség megállapította, hogy az édesapja 2020 óta folyamatosan, hetente több alkalommal, kegyetlen módon verte őt.

Hírdetés

A gyanú szerint nemcsak láncot, hanem az övét és az öklét szintúgy használta, és a gyermekeket, akik közül a legfiatalabb mindössze hároméves, büntetésből a szobájukba zárta. A rendőrök nemcsak az ajtókon, hanem a hűtőszekrényeken is lakatokat találtak.

Előfordult, hogy a gyermekeknek egész nap szándékosan nem adtak enni, miközben a szülők a szemük láttára étkeztek. A rendőrök úgy gondolják, a 47 éves édesapa áll a bántalmazás mögött, ám a jelek szerint a 32 éves párja ebben egyszer sem akadályozta meg.

Amennyiben beigazolódik a bűnösségük, a szülőket akár tizenöt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. A gyerekek közül hármat árvaházban helyeztek el, a legkisebb fiú valószínűleg nevelőszülőkhöz fog kerülni.

(rendőrség)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »