Labdarúgó NB I – Bombalövéssel győzött a Fradi az Újpest ellen

Labdarúgó NB I – Bombalövéssel győzött a Fradi az Újpest ellen

A címvédő Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó NB I 4. fordulójának szombati rangadóján.

Varga Barnabás, a Ferencváros (j) és Bese Barnabás, az Újpest játékosa a labdarúgó NB I 4. fordulójában játszott Ferencváros TC – Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 17-én. MTI/Vasvári Tamás

Pascal Jansen vezetőedző irányításával a zöld-fehérek három meccs után százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül állnak a bajnokságban.
   
A Ferencváros sorozatban a 17. sikerét aratta ősi riválisa ellen. Összességében ez volt a 242. derbi, a zöld-fehérek immár 119 győzelemmel, 62 döntetlennel és 61 vereséggel bírnak az örökmérlegben.

4. forduló: Ferencvárosi TC-Újpest FC 1-0 (0-0)
———————————–
Groupama Aréna, 18 751 néző, v.: Bogár

Hírdetés

    gólszerző: Kehinde (92.)

    kiállítva: Abu Fani (102., a kispadról)

    sárga lap: Gergényi (36.), Bese (94.), Tamás (97.), Joao Nunes (102.)

    Ferencvárosi TC:
    —————-
Dibusz – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez – Abu Fani (Pappoe, 78.), Rommens (Maiga, 61.), Zachariassen (Borges, 78.) – Gruber (Kehinde, 61.), Varga B., Ben Romdhane (Traoré, 61.)

    Újpest FC:
    ———-
Piscitelli – Duarte, Joao Nunes, Gergényi – Bese, Tajti (Radosevic, 81.), Geiger, Ljujic (Dénes, 93.), Tamás – Mucsányi (Keita, 60.), Brodic

A hazaiaknál a derbin tért vissza a pályára az előző két szezon gólkirálya, Varga Barnabás, aki 55 nappal ezelőtt, a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen szenvedett arccsonttörést.
   
Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, akár több gólt is szerezhetett volna az első negyedórában, de Piscitelli a mezőny legjobbjaként meccsben tartotta az Újpestet.
   
A fordulást követően is az FTC futballozott fölényben, bár az újpestiek is vezettek néhány szép támadást. A Groupama Arénában helyet foglaló nagyjából 18 ezer Ferencváros-szurkoló többször is a VAR segítségében bízott, de Bogár játékvezető nem ítélt büntetőt a hazaiaknak.
   
A hajrában csak fokozódott a ferencvárosi nyomás, ami a tízperces hosszabbítás elején góllá érett: a csereként pályára lépő Kehinde húzott el a bal oldalon, majd nagy erővel a léc alá lőtt, eldöntve ezzel a három pont sorsát.
   
A legvégén még elszabadultak kicsit az indulatok, melynek nyomán a már lecserélt Abu Fanit kiállította a játékvezető.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »