Labdarúgó NB I – Az FTC hátrányból fordítva nyert Debrecenben

A címvédő Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Debreceni VSC vendégeként a labdarúgó NB I 20. fordulójának szombat esti rangadóján.

A sorozatban negyedik sikerüket arató zöld-fehérek átvették a vezetést a tabellán a Pakstól, amely vasárnap lép pályára.

NB I, 20. forduló:

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
—————————————
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 12 114 néző, v.: Andó-Szabó

Hírdetés

    gólszerzők: Manrique (1.), illetve Varga B. (10.), Zachariassen (74.)

    sárga lap: Domingues (57.), Dreskovic (95.), illetve Makreckis (35.)

    Debreceni VSC:
    ————–
Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi – Szécsi (Joao Oliveira, 65.), Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 85.), Domingues (Úlfarsson, 76.) – Dzsudzsák, Bárány (Batai, 85.)

    Ferencvárosi TC:
    —————-
Dibusz – Makreckis (Wingo, a szünetben), Cissé, S. Mmaee, Ramírez – Abu Fani (Botka, 81.), Maiga – Zachariassen, Stj. Loncar (Kodro, 72.), Marquinhos (Besic, 81.) – Varga B.

A mérkőzés kissé szerencsés debreceni góllal kezdődött – Manrique lövése megpattant egy ferencvárosi védőn -, de a hazaiak nem örülhettek sokáig, mert bár többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, a fővárosiak mégis egyenlítettek a góllövőlistát vezető Varga Barnabás fejesével. Az iramra ugyan nem lehetett panasz, de a gyors gólváltás után nem forogtak veszélyben a kapuk, mert mindkét oldalon kissé statikus volt a játék.
   
A második félidőt előbb Bárány, majd Wingo ígéretes lövése vezette fel, de előbbi esetben a labda célt tévesztett, utóbbiban pedig Megyeri hárított. Ezt követően ismét mezőnyjáték zajlott a pályán kevés veszélyes akcióval, mígnem a hajdúságiak ritmust váltottak a játékrész derekán, amit néhány perc leforgása alatt három hazai helyzet jelzett. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, mert a Ferencváros a szórványos ellentámadásai egyikéből kissé váratlanul vezetést szerzett Zachariassen fejesével. A hajrában a piros-fehérek hiába szorították be a vendégeket, hiába voltak újra helyzeteik, nem tudtak egyenlíteni, így pont nélkül maradtak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »