Labdarúgó NB I – A Diósgyőr nyerte a keleti rangadót

A Diósgyőr kétgólos győzelmet aratott Nyíregyházán a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának szombat este játszott keleti rangadóján.

A miskolci csapat sikerével hat kör óta veretlen, míg a nyírségiek elvesztették hazai veretlenségüket.

9. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC-Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Nyíregyháza, 8000 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Edomwonyi (14.), Gera (46.)

sárga lap: Radosevic, 82.), Navratil (86.), Nagy D. (87.), illetve Gera (4.), Sanicanin (45+4.), Klimovics (62.), Moha (91.), Bárdos (92.)

Nyíregyháza Spartacus FC:

Hírdetés

Tóth B. – Baki (Alaxai, 59.), Gengeliczki, Keresztes – Navratil, Toma (Babic, 88.), Keita (Radosevic, 77.), Nagy B. – Kovácsréti (Beke, 77.), Nagy D. – Myke Ramos (Eppel, 59.)

Diósgyőri VTK:

Sentic – Szatmári (Bárdos, 67.), Lund, Csorbadzsijszkij, Sanicanin – Vallejo – Klimovics (Komlósi, 90.), Holdampf, Edomwonyi, Gera (Acolatse, 76.) – Rakonjac (Moha, 76.)

Ismét telt ház várta a csapatokat az újonc Nyíregyháza új otthonának harmadik mérkőzésén, ennek ellenére a vendég Diósgyőr kezdett jobban a jó iramú találkozón.

Bár az első kapura lövés a hazaiaké volt, összességében a miskolciak futballoztak veszélyesebben, ennek eredményeként egy mintaszerű akció végén Edomwonyi szerzett vezetést.

Nem késett sokat a nyírségiek válasza, de Myke Ramos remek ollózása a keresztlécről a gólvonalra vágódott, így elmaradt az egyenlítés.

A kifejezetten lüktető meccsen a piros-kékek fokozatosan átvették az irányítást, egy ízben Toma a jobb kapufát találta el, de les miatt akkor se lett volna érvényes gól, ha bemegy.

Térfélcserét követően azonnal megduplázta az előnyét a Diósgyőr, méghozzá Gera gyönyörű góljával, aki az első blokkolt lövése után átemelte a kissé kint álló nyíregyházi kapust.

A hazaiak még nagyobb elánnal kezdtek rohamozni, de az elmúlt öt fordulóban mindössze egy gólt kapó DVTK szervezett védekezésével ezúttal is állta a sarat.

Az utolsó húsz percre alább hagyott a hazaiak lendülete, így a vendégek elvitték mindhárom pontot Nyíregyházáról.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »