Küszöbön a kormányátalakítás?

Küszöbön a kormányátalakítás?

A koalíciós partnerek számára a Szputnyik V a legjobb fegyver a saját kormányuk szétverésére – állapította meg Igor Matovič kormányfő szerdán délután a közösségi oldalán. Ezt azt követően közölte, hogy koalíciós partnereinek egy része bírálta őt az orosz vakcina vásárlásáért, illetve kezdeményezte a kormány átalakítását.

„A Szputnyikkal csak azok oltatják be magukat, akik akarják, ezért rendkívül furcsa, hogy a vakcina behozatalát és a kassai repülőtéren való jelenlétemet a kormány megbuktatására akarják felhasználni” – jegyezte meg Matovič.

„Tizenegy hónapja, hogy ebben – néhány százaléknyi népszerűségért – folyamatosan olyan emberek akadályoznak, akiktől inkább támogatást várnék” – tette hozzá.

Hosszú ideje feszültség uralkodik a kormánykoalícióban, és most a Szputnyik V oltóanyagok megvásárlása tovább rontott a helyzeten. A vakcina megvásárlásáról Matovič tárgyalt az orosz féllel.

Hírdetés

A Za ľudí és az SaS ellenzi, hogy olyan oltóanyagot használjanak Szlovákiában, amelyet nem regisztráltak az Európai Unióban. Két képviselő már kilépett a Za ľudí soraiból, és mások is távozhatnak.

Richard Sulík, az SaS elnöke alapvető fontosságú döntések meghozataláról beszélt. Sulík szerdai kijelentései alapján az SaS követelései között szerepel, hogy induljon vita a kormány átalakításáról. Az előrehozott választásokat elutasítja.

Boris Kollár házelnök és a Sme rodina mozgalom elnöke 17 órára a parlamentbe hívta tanácskozni az OĽANO, az SaS és a Za ľudí vezetését.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »