Külügyminisztérium: Intenzíven figyelemmel kísérjük a közel-keleti helyzetet

Külügyminisztérium: Intenzíven figyelemmel kísérjük a közel-keleti helyzetet

Intenzíven figyelemmel kíséri a közel-keleti történéseket a Szlovák Külügyminisztérium, miután Irán éjszakai támadást Izrael ellen. A tárca kapcsolatban áll a nagykövetségekkel, amelyek a helyszínen figyelemmel kísérik a helyzetet – közölte a külügy kommunikációs osztálya.

„Tekintettel a térségben kialakult helyzet dinamikus alakulására, felszólítunk minden szlovák állampolgárt, aki jelenleg a térségben tartózkodik, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be az összes utazási ajánlást” – közölte a külügyminisztérium, hozzátéve, hogy vészhelyzet esetén a szlovák állampolgárok kapcsolatba léphetnek az illetékes szlovák nagykövetségekkel.

Hírdetés

A szlovák diplomaták biztonsága érdekében azonban a külügyminisztérium nem fogja nyilvánosan közölni az ilyenkor szokásos eljárásokat.

Irán vasárnapra virradó éjszaka több mint 300 drónnal és rakétával támadta Izraelt – közölte az izraeli hadsereg. A rakéták 99 százalékát sikerült lelőniük. Teherán azt közölte: a támadás megtorlás volt a szíriai Damaszkuszban lévő iráni nagykövetség elleni, Izraelnek tulajdonított légitámadásért, valamint más „bűncselekményekért”, köztük a Gázai övezetben dúló háborúért.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »