Krúpa bizottsági ülést javasol a rendőrségről

Krúpa bizottsági ülést javasol a rendőrségről Mészáros Richárd2024. 06. 24., h – 15:46

Juraj Krúpa (SaS) képviselő a parlament védelmi és biztonsági bizottságának összehívását javasolja a rendőri testületben kialakult helyzet miatt. A rendkívüli ülésre meghívnák Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminisztert és Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitányt.

Hírdetés

„Így végre nyíltan beszélhetnénk a helyzetről, hogy az illetékes parlamenti bizottság tagjai is tisztában legyenek vele, mi minden zajlik a háttérben, ki milyen hibákat követett el” – mondta Krúpa hétfői sajtótájékoztatóján.

A Rendőrszakszervezet múlt héten felszólította a tárca vezetését, hogy foglalkozzon a testületnél kialakult helyezettel, például a rendőrségi épületek rossz állapotával, az öreg egyenruhákkal, illetve a fizetésekkel. A figyelem felhívása érdekében a rendőrök fekete szalagot fognak viselni a csuklójukon. A felhíváshoz csatlakozott az Új Rendőrszakszervezet és a Büntetés-végrehajtási Testület Szakszervezete is.

A belügyi tárca azt közölte, hogy a miniszter első számú célja végre méltó szolgálati körülményeket teremteni a testület minden tagja számára, de mivel évekig elhanyagolták ezeket a kérdéseket, nem lehet egyik napról a másikra megoldásokat találni. Emlékeztetett, hogy a rendőrök féléves motivációs jutalmat kaptak, további lépéseket készítenek elő, egyes rendőrkapitányságok épületét felújítják és fejlesztik a gépjárműparkot.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »