Középpontban a népszámlálás

Középpontban a népszámlálás

Megjelent a Református Újság gyülekezeti tájékoztató februári lapszáma. A tartalomból válogattunk.

A tájékoztató is foglalkozik az előttünk álló népszámlálás fontosságával. „A nép megszámlálása és katalógusszerű lejegyzése megmutatta, hogy vannak családjaik, nemzetségeik, törzseik, kinek-kinek le van jegyezve a származása, vannak felmenőik, akik örökséget hagytak rájuk. Az „örök-ség” nem ideig-óráig való, hanem egyértelműen a jövőnek szól, a jövőre utal. Aki lemond örökségéről, az a jövőjéről mond le” – fogalmaz Fazekas László református lelkész a tájékoztató címlapján közölt jegyzetében. Mint hangsúlyozza:

A fontos közéleti témánál maradva népszámlálási kisokost is közöl a lap.

A kulcsodi gyülekezetnek december közepétől új megválasztott lelkésze van. Feszty Zsolt december 13-án mondta el székfoglaló igehirdetését.

Hírdetés

A lap megemlékezik a karácsonykor elhunyt Kremenák Ivánról, a Pozsonyi Református Egyházközség presbiteréről, a gyülekezet megbecsült tagjáról. Búza Zsolt és hitvestársa, Búza Domonkos Aranka több mint éve szolgálja a pozsonyi gyülekezetet. A februári lapszámban a beilleszkedésükről, céljaikról és terveikről szólnak.

Folytatódik Mihályi Molnár László Trianonról szóló, Felvidéki őrjárat 100 évvel Trianon után című sorozata. Interjút olvadhatnak Szeverényi Jánossal, a Magyarországi Evangélikus Egyház evangelizációs és missziói lelkészével.

A Biblia akkor tölti be szerepét, ha a papír és festék olyan üzenetté válik, amelyből élő hit fakad – vallja Karasszon István, aki hivatásának tekinti, hogy az ószövetség-tudomány szeretetére nevelje a teológushallgatókat. Hatvanötödik születésnapja alkalmából ünnepi tanulmánykötettel jelentkeztek az egykori tanítványai, kollégai és barátai.

A februári lapszámból sem hiányozhat a fiataloknak szóló rovat, valamint a bibliaolvasó vezérfonal.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »