Közel félszáz polgármesterjelöltet indít az RMDSZ Maros megyében

Összesen 42 polgármesterjelöltet indít, és két független polgármesterjelöltet támogat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyében a június 9-i romániai önkormányzati választásokon – közölte csütörtökön az MTI-vel a területi szervezet.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetében – mely a legnagyobb Erdélyben – lezárult a jelöltállítási folyamat – erről csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be a szervezet vezetése. A közlemény szerint a közel félszáz polgármesterjelölt mellett a szövetség a jelenlegi 412 helyi önkormányzati képviselő számát is növelné az idei helyhatósági választásokon. Rámutattak: tudva, hogy az idei év „nagy kihívás elé állítja az erdélyi és a Maros megyei magyarságot”, tapasztalt, rátermett, erős jelöltekkel szállnak versenybe. Céljuk folytatni a fejlesztéseket, megvédeni a magyar közösséget és megakadályozni, hogy „mások döntsenek a jövőnkről” – írták.

Csibi Attila Zoltán megyei elnök hangsúlyozta: Maros megyében harcolni kell, hogy megmaradjon a béke és a nehezen kialakított egyensúly. „Ehhez nekünk, magyaroknak, erősnek és egységesnek kell lennünk. Félre kell tennünk vitáinkat, kételyeinket, hiszen a káosz és békétlenség korszaka jöhet vissza, ha elveszítjük a megyét” – idézte a közlemény a megyei elnököt. Aláhúzta: aki június 9-én az RMDSZ-re szavaz, az a magyar közösséget erősíti és a fejlődés folytatását választja.

Hírdetés

Emlékeztetett, hogy a szintén június 9-én tartandó európai parlamenti választásokon is fontos a magyar jelenlét. „Azért kell szavaznunk, hogy a magyarokat ne lehessen megkerülni sem Maros megyében, sem Európában. Azért, hogy Brüsszelben legyenek ott azok is, akik a mi érdekeinket képviselik, akik értünk harcolnak, akik a mi hangunkat hallatják” – fogalmazott Csibi Attila Zoltán.

Novák Levente ügyvezető elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a június 9-i romániai választásokon magas román részvétel várható, és csak úgy lehet megvédeni az eddigi eredményeket, a közösség jogait és a magyar érdeket, „ha minden magyar ember elmegy szavazni”. A közlemény felidézi: a 2020-as romániai önkormányzati választásokon az RMDSZ „történelmi sikert aratott” Marosvásárhelyen, Szászrégenben és Maros megye több településén. A most záruló önkormányzati ciklusban összesen 412 helyi önkormányzati képviselője, 39 polgármestere és 43 alpolgármestere van, és ezeket a júniusi választások után is meg szeretné őrizni.

Az RMDSZ Maros megyében Péter Ferenc jelenlegi tanácselnököt indítja a megyei önkormányzat elnöki székéért, míg Marosvásárhelyen a második mandátumáért is függetlenként induló Soós Zoltán polgármestert támogatja.

MTI

The post Közel félszáz polgármesterjelöltet indít az RMDSZ Maros megyében appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »