Közel 480 ezer eurónyi bitcoint bukott egy ember, mert azt hitte Elon Musk megajándékozza

Közel 480 ezer eurónyi bitcoint bukott egy ember, mert azt hitte Elon Musk megajándékozza

Túl hihetőnek tűnt a Twitteren jött ajánlat, így a Sebastian nevű férfi rögtön tovább kattintott: nem kellett volna.

Újabb áldozatot szedett egy bitcoinos átverés, amely során hírességek nevében keresik fel az embereket azt állítva, hogy egy kevés összeg (bitcoin) befizetése után a sztár és csapata megduplázza az illető pénzét.

Erre azonban nem kerül sor és az összegek minden esetben eltűnnek.

Egy Sebastian nevű férfi a Twitteren figyelt fel egy érdekes játékra: a felhívásban Elon Musk neve állt. A pórul járt ember elmondása szerint még akkor sem keltett benne gyanút a dolog, amikor rákattintott az értesítésben érkezett linkre – írja a BBC.

Hírdetés

Kis gondolkodás után 10 bitcoint küldött a megadott csatornára, ami a digitális pénz mostani árfolyamát nézve nagyjából közel 475 ezer eurót ért. Ezért cserébe 20 bitcoint kellett volna kapnia, ám az órákkal az utalást követően sem érkezett meg. A férfiban ekkor tudatosult, hogy átverték.

A bitcoinos csalói kifinomult technikával és precízen összerakott weboldalakkal dolgoznak, hogy az áldozatok elhiggyék, tényleg rájuk mosolygott a szerencse. A játékban való részvételi szándékot pedig azzal igyekeznek növelni, hogy a felhívásban kimondottan kis összegről írnak. Tehát: kevés pénzért cserébe is óriási haszon szerezhető. Ez azonban hazugság.

A szakemberek szerint a bitcoinos csalók 2021 első három hónapjában rekordnak számító pénzeket, mintegy 15 millió eurót kerestek a hiszékeny internezetők átverésével.

(bl, hvg)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »