Korszerűsödhetnek az iskolai konyhák

Korszerűsödhetnek az iskolai konyhák

Az oktatásügyi minisztérium pályázatot hirdetett az iskolai konyhák és étkezdék felszerelésének korszerűsítésére. A projektre 2 millió eurót különítettek el.

Mint azt Branislav Gröhling, az oktatásügyi tárca vezetője az egyik vágbesztercei alapiskolában tartott sajtótájékoztatóján elmondta,

Ugyanakkor megjegyezte, hogy senkit sem zárnak ki, benyújthatják igényüket az állami, az egyházi és a magániskolák is. A kérvényeket pedig február végéig kell beküldeni.

Az iskolai konyhák felszerelésére , berendezéseik korszerűsítésére minden igénylőnek 5 ezer eurós támogatást adnak. A pénzből például mosogatógépeket, hűtőszekrényt, hűtőboxot, vízmelegítő katlanokat és nagy teljesítményű robotgépeket vásárolhatnak.

Hírdetés

Az oktatásügyi minisztérium közölte, hogy az igénylőknek elegendő a tárca honlapján található online formanyomtatványt kitölteni a kérvényezéshez. Javasolják azonban, hogy az iskolák mielőtt elküldik az igénylésüket, a kérvényeket nyomtassák ki.

A kérvények beérkezése után a minisztérium értesíti az érdeklődőket, hogy azok rendben beérkeztek. A tárca ezután kiértesíti a járási hivatalokat is, mellékelve a megfelelő információkat.

Fenntartásuk és fejlesztésük ezért a fenntartó, az üzemeltető jogkörének részét képezi. A tárca ennek ellenére még tavaly az étkezdék berendezéseinek modernizálására 750 ezer eurót fordított, ennek folytatása a mostani juttatás.

(BM/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »