Koronavírus: már negyvenezer halottunk van

Koronavírus: már negyvenezer halottunk van

69 koronavírusos ember hunyt el hétfőn, így a járvánnyal kapcsolatba hozható áldozatok száma 40 016 főre emelkedett a kormányzat hivatalos tájékoztatása szerint.

A beoltottak száma 6 294 707 fő, közülük 6 033 675 fő már a második, 3 292 175 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az első és második oltás hatásfoka idővel lecsökken, ezért mindenképpen szükséges a harmadik adag védőoltás felvétele.

Az elmúlt egy napon 3382 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 300 994 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Ebbe az 1,3 milliós táborba értelemszerűen nem tartoznak bele azok, akiket nem teszteltek le és tünetmentesen vészelték át a vírust.

Az aktív, ismert fertőzöttek száma 113 160 főre emelkedett.

Hírdetés

Jelenleg 2932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 274-en vannak lélegeztetőgépen.

Az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, de az oltási akció ezen a héten is folytatódik: csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe.

Közben megérkezett a harmadik szállítmány a Pfizer gyermekek oltásához való vakcinájából.

Már 71 ezer gyermeket regisztráltak a szülők oltásra, és 56 ezer gyermek fel is vette azt.

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter nemrég arról beszélt, a járvány következő hulláma alatt a napi fertőzések száma meghaladhatja a 13 ezret, a napi kórházi betegszám a 8-9 ezret, míg napi 200 ember veszítheti életét. A kormány egyelőre nem tervez további szigorításokat, lezárásokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »