Környezetvédelmi elismeréseket adtak át az Energiaügyi Minisztériumban

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Raisz Anikó, az EM államtitkára közölte, hogy az elismerést minden évben azok kaphatják meg, akik a környezetvédelmi szemléletformálásban, az élhető jövő alakításában, fenntarthatósági megoldások keresésében, a tisztább és élhetőbb Magyarország megteremtésében kiemelkedőt alkotnak. A díjátadás időzítése kapcsolódik a nemzetközi környezetvédelmi világnaphoz, amely június 5-re esik az ENSZ 1972-es döntése alapján. A világszervezet ekkor nyilvánította ki, hogy az emberi jogok gyakorlásának és a jólétnek is feltétele a környezet megóvása, amit a gazdaság fejlesztésekor ugyancsak figyelembe kell venniük a döntéshozóknak – ismertette az államtitkár.

Bándi Gyula az alapvető jogok biztosának helyettese a díjátadót megelőzően az ökológia alaptörvényét emelte ki, amely szerint minden mindennel összefügg, így a környezet állapotát megőrző tevékenységek is szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Az elismeréseknek is feladata bemutatni ezeket a maguk sokszínűségében, hiszen a feladatok a hulladékgazdálkodástól kezdve a zajvédelemig számos területre terjednek ki, és nincsenek kisebb vagy nagyobb sikerek, a környezet érdekében minden eredmény egyformán fontos – tette hozzá.

Hírdetés

Az eseményen Környezetünkért díjat vehetett át Bulla Miklós Csaba, az Országos Környezetvédelmi Tanács alapítója és volt főtitkára, Mucsi Gábor, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja, Nemes Csaba, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola óraadó tanára, Prugberger Tamás, a Miskolci Egyetem professor emeritusa, valamint Szűcs Attila, a Pannon Egyetem Humántudományi Karának oktatója. Környezetünkért Emlékplakettet kapott Ágoston Csaba Gábor, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége elnöke, Fodor László, a Debreceni Egyetem oktatója, Hankó Gergely Bence, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége ügyvezetője, Hidvéghiné Pulay Brigitta, a PPKE Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont titkára, tudományos munkatársa, Holndonner Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő környezetvédelmi csoportvezetője, Kurucz Mihály, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tanára, Salma Imre, az ELTE Kémiai Intézet professzora, Seress Gábor László, a Magyar Etológiai Társaság elnöke, a Pannon Egyetem Természettudományi Központjának tudományos főmunkatársa, Sitányi László, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szakmai igazgatója, illetve Tóth Csaba Imre, a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »