Kormányszóvivő: este 8 órakor zárul az újraindításról szóló online konzultáció

Csütörtökön este 8 órakor zárul az újraindításról szóló online konzultáció, amit már több mint félmillióan kitöltöttek, de most még mindenki beleszólhat az újraindítás lépéseibe – mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Mint mondta, „ugyan még a járványhelyzet legnehezebb napjait éljük”, de ahogy haladunk előre az oltással, úgy az újraindításra is készülünk.

Hírdetés

„Ennek oka, hogy Magyarország nagy lépésekkel halad az oltásban: már több mint 1 441 706 ember megkapta a vakcinát. Ez lakosságarányosan a második legtöbb embert jelenti az Európai Unióban, ráadásul itt érhető el a legtöbb féle vakcina, ezért nálunk lehet a legeredményesebb az újraindítás” – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: az újraindítás idejét a szakemberek mondják meg. „De nekünk is lehetőségünk van befolyásolni annak ütemét, vagy azt is például, hogy a védettségi igazolvány milyen jogosultságokkal járjon” – jegyezte meg.

A kormányszóvivő arra biztatott mindenkit, hogy töltse ki az újraindításról szóló online konzultációt a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Jelezte: az online konzultáció eredményét rövidesen mindenki megismerheti.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »