Horrorág az Eb-n: már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Horrorág az Eb-n: már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

A szerdai program előtt tizenegy csapat helye biztos már a nyolcaddöntőben, a csoportharmadikok kivételével már az is ismert, hogy ki hol folytatja szombattól, ki milyen ágra került.

Az már biztos, hogy június 29-én a németek Dortmundban a dánokkal találkoznak. Ezt nem bánják, a helyszín sem rossz, a legnagyobb stadionok egyike, ugyanakkor akad, aki aggódik, mert 2006-ban, a hazai rendezésű világbajnokságon éppen Dortmundban estek ki, az olaszok elleni elődöntőben.

Abban az esetben, ha a Nationalelf legyűri a dánokat, következik Stuttgartban a negyeddöntő, várhatóan a spanyolokkal. Azzal a csapattal, amelyik eddig a legjobb benyomást keltette a tornán. A La Roja az ábécérend szerinti utolsó két csoportból kap majd ellenfelet, az egyik harmadik helyezettet.

Ugyanezen a felső ágon van a portugál és a francia válogatott. Előbbiek is csoportharmadikkal játszanak, mégpedig a magyar válogatottal, ha számunkra kedvezően alakul a még hátralévő négy csoporttalálkozó.

Hírdetés

A franciákra az E csoport másodikja vár, ők úgy számolnak, hogy ez valószínűleg a román csapat lesz, a belgák lesznek a csoportelsők. Ez egy közel sem biztos, de nekünk is kedvező forgatókönyv…

A negyeddöntőben e két találkozó győztese találkozik, összejöhet egy francia–portugál meccs, egyébként 2016-ban (döntő) és 2021-ben (csoportmeccs Budapesten) is volt. Mi, persze, reménykedjünk abban, a három évvel ezelőtti tornához hasonlóan játszhatunk újra a franciákkal, július 5-én, Hamburgban.

Az alsó ág ehhez képest feltétlenül egyszerűnek tűnik. (A felsőn, ugyebár, elképzelhető olyan változat, hogy a németeknek a dánokat, a spanyolokat és a franciákat/portugálokat kell legyőzni, s még mindig csak a döntőben vannak…)

„Lent” a nyolcaddöntőben biztosan lesz egy olasz–svájci találkozó, az angolok pedig vagy a hollandokkal, vagy az E csoport harmadikjával mérkőznek. A két meccs győztese játszik egymás ellen az elődöntőért, azaz létrejöhet a legjobb nyolc között a 2020-asnak nevezett, három évvel ezelőtti Eb döntőjének a „visszavágója”.

Az osztrákok az F csoport második helyezettjével találkoznak (Törökország? Csehország? Georgia?). Ugyancsak nyolcaddöntős pár az E csoport győztese (ez a belgák négyese) és a szlovénok vagy a hollandok közül az egyik, mint csoportharmadik. Ez egy sokkal könnyebb ág, ebből egy csapat Eb-elődöntőt játszik majd.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »