Bemutatkoznak a Győri Egyházmegye újmisés papjai

Bemutatkoznak a Győri Egyházmegye újmisés papjai

A szerpappá szentelt győri egyházmegyés Ézsöl Krisztián és Horváth Csaba beszélt elhívásáról június 24-én, hétfőn 17.04 perckor a Magyar Katolikus Rádió hitéleti krónikájában, a Magvetésben.

„Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett benned” – hangzik el a mondat a papszentelés szertartásában. Június 15-én szentelte áldozópappá Ézsöl Krisztiánt és Horváth Csabát, a Győri Egyházmegye két diakónusát a megyés főpásztor. Az ünnepi alkalmat megelőző napon Veres András püspök útravaló gondolatai mellett a két fiatal beszélt Krisztus-követővé válásáról.

Meghallani, megérteni és követni, vagyis megvalósítani Krisztus akaratát – vallja az 1993-ban Kapuváron született Ézsöl Krisztián, aki jelmondatának a „Jó az Úr!” igét választotta.

A 29 éves, győri születésű Horváth Csaba szerint csodás megtapasztalni az igazi szabadság érzését, mert az az igazi szabadság, amikor az Úr akaratával teljesen eggyé tud válni az ember. Jézus arra hív, hogy mindenkinek mindene lehessek: Őt sugározva, azzal az evangéliumi nyíltsággal, amelyet ad azok számára, akik Őt teljesen befogadják.

Hírdetés

A tanúságtételek visszahallgathatók ITT.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »