Komáromban elsőként lehet tetszőleges dátummal és időponttal oltásra jelentkezni

Komáromban elsőként lehet tetszőleges dátummal és időponttal oltásra jelentkezni

Dél-Szlovákiában indul az AGEL és az Egészségügyi Minisztérium próbaprojektje.

Az oltás időpontjának az emberek igényeihez való igazítása a jövőben már nem okozhat gondot – de egyelőre csak Dél-Szlovákiában lehetséges. Komáromban egy kísérleti projektet tesztelnek, amelynek keretében pontosan kiválasztott időpontra lehet majd időpontot foglalni az oltásokra.

Az AGEL csoport által működtetett komáromi kórház az Egészségügyi Minisztériummal közösen kísérleti projektet indított, és új lehetőséget biztosít a koronavírus elleni védőoltás közvetlen megrendelésére az AGEL honlapján – tehát nem kell bejelentkezni a korona.gov.sk oldalra.

Hírdetés

Az egész folyamat ingyenes, és a beoltott személy a hatályos jogszabályoknak megfelelő igazolást kap az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) által kiadott tanúsítvány formájában.

Komáromban, ahol csak a Pfizer vakcinájával oltanak – naponta 700 felnőttnek, hétfőnként pedig száz 12 évesnél idősebb gyermeknek biztosítanak ingyenes időpontot.

A szakemberek szerint ez a lehetőség pozitívan befolyásolhatja az oltási hajlandóságot is, hiszen a jelenleg is működő, véletlenszerűen generált időpontok sok embert visszatartanak az oltástól.

(STV, AGEL.sk/ SZE / Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »