Kollár nem támogatja Sulík „kitalációit”. Szerinte az SaS elnöke „zsákutcába manőverezte magát”

Kollár nem támogatja Sulík „kitalációit”. Szerinte az SaS elnöke „zsákutcába manőverezte magát”

“A Sme rodina parlamenti klubja három új képviselővel bővül: Romana Tabakkal, Ján Krošlákkal és Jozef Šimkoval” – mondta Boris Kollár, a mozgalom elnöke a TA3-ban.

Romana Tabákot azután zárták ki az OĽaNO kulbjából, miután az nem szavazta meg Robert Fico vizsgálati fogságba való kiadatását. Ján Krošlák még tavaly ősszel távozott az OĽaNO-ból, amikor Igor Matovičot illette kritikával. Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere az ĽSNS színeiben indult, de tavaly kilépett a klubból. Hozzátette: sok dologban eltért a véleménye Kotlebáéktól.

Az új átlépések következtében a Sme rodinának szeptembertől 20 képviselője lesz, ami eggyel több az SaS-énál. Kollár ezzel kizártnak tartja, hogy az SaS igényt tartson a parlament elnöki posztjára. A hagyományok szerint ennek a posztnak a betöltése a parlament második legerősebb pártját illeti meg.

A házelnök a TA3 műsorában azt is kijelentette, hogy nem támogatja Richard Sulík „kitalációit”.

„Ebből a slamasztikából saját magának kell kikeverednie”

Hírdetés

– mondta Kollár.

A házelnök a koalíciós szerződés módosítását is elutasítja. „Semmit sem fogunk megnyitni” – szögezte le Kollár, hozzátéve, hogy az SaS elnöke „zsákutcába manőverezte magát”.

„Semmilyen koalíciós szerződés nem lesz módosítva. Vagy a mostani lesz érvényes, vagy ugyanolyan új”

– konstatálta a Sme rodina elnöke.

TvNoviny/TA3


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »