Kocsis Máté: A pedofília egyenértékű lesz az emberrablással

Kocsis Máté: A pedofília egyenértékű lesz az emberrablással

Első lépésként egy kereshető pedofil-nyilvántartást hoznának létre.

Meg kell védeni a gyermekeket, az elkövetőkre pedig szigorúbban kell lesújtani, ezért a jövő héten benyújtjuk a pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlés elé – közölte Facebook-oldalán Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, „minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak”.

Hírdetés

Kocsis Máté közölte, hogy a pedofilellenes törvénycsomag első pontjaként létre kell hozni egy kereshető pedofil-nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt.

– Ez sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek – mutatott rá.

A Fidesz frakcióvezetője közölte azt is, hogy szigorítják a büntető törvénykönyvet.

„A pedofil bűnözők elrettentése érdekében szükséges új minősített esetek bevezetése és a büntetési tételek megemelése. Aki gyermekpornográf tartalmat készít, terjeszt vagy felhasznál, az a magyar jog szerinti legrosszabbra készüljön. A minősített esetekben tettük egyenértékű lesz az emberrablással vagy az emberöléssel, mert egy kisgyermekkel szemben elkövetett erőszakos pedofil bűncselekmény is az áldozat megölését jelenti.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »