Kilépni magunkból, belépni a másik életébe – Imavezetést tanultak a piarista ifjúsági csoportvezetők

Kilépni magunkból, belépni a másik életébe – Imavezetést tanultak a piarista ifjúsági csoportvezetők

A piarista rend ifjúsági mozgalma, a Kalazancius Mozgalom március 8–9-én tartotta idei csoportvezetői továbbképzésének tavaszi alkalmát Budapesten, a piarista tartományfőnökségen.

Fontos sarokköve a képzési alkalomnak a csoportvezetők meghívása, hogy megújítsák hitükhöz és a keresztény értékrendhez való hozzáállásukat. Ezen a hétvégén a lectio divina és a képelmélkedéssel vezetett keresztút imagyakorlataival ismerkedtek meg.

Emellett kiscsoportos esetmegbeszélések során dolgozták fel a csoportvezetői szerepükben és helyzetükben felmerülő elakadásokat és nehézségeket.

A képzési alkalom különleges találkozásra is lehetőséget adott: Michael W. Banach magyarországi apostoli nuncius látogatta meg a fiatalokat.

Érkezése után a nuncius a teremben körbejárva minden fiatallal kezet fogott, ezzel is személyesebbé téve a találkozást.

Michael W. Banach érsek a baráti beszélgetés során megosztotta a fiatalokkal életének főbb mérföldköveit, és Istennel való személyes kapcsolatáról is beszélt.

Hírdetés

Körülnézve a teremben elismerően jegyezte meg: „Itt vagytok együtt, szombat délután. Kint süt a nap, és ti tanulni akartok? Bizonyos, hogy nagyon különleges az, ami itt van.”

A kerekasztal-beszélgetés során értékes gondolatok fogalmazódtak meg a fiatalok az Egyházban való helyzetéről. A résztvevők feltehették kérdéseket, és megoszthatták tapasztalataikat is Banach érsekkel.

Michael W. Banach nuncius látogatása végén szentmisét mutatott be, amelyben így fogalmazott: „Krisztusban Isten nemcsak az emberi életet éli és tapasztalja meg, hanem meghívja az emberiséget, hogy élje és tapasztalja meg az isteni életet. Arra kér minket, hogy

Ez az a munka, amit Isten ránk bízott, és ez a legnehezebb munka, amit valaha is el kell végeznünk.”

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »