Kigyulladt egy marosvásárhelyi kereskedelmi központ, a Transilvania

Kigyulladt egy marosvásárhelyi kereskedelmi központ, a Transilvania

Kedd délután tűz ütött ki a marosvásárhelyi Transilvania kereskedelmi központban; a lángok mintegy 300 négyzetméteren elpusztítottak egy élelmiszerraktárat és más javakat, ugyanakkor személyi sérülés szerencsére nem történt. A raktár területe egyébként mintegy 5500 négyzetméter.

A Transilvania kereskedelmi központ valójában egy hatalmas, bazárszerű, nagy lerakattelep, ahol nagy tételben és kis tételben is lehet vásárolni, és ahol mintegy 60 különböző üzlet található.

Hírdetés

A szomszédos ingatlanokat nem érintette a tűz. A Maros megyei „Horea” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) tűzoltói egész éjszaka oltották a tüzet.

Az ISU parancsnoka, Călin Handrea azt nyilatkozta kedd késő este, hogy ez az egyik legnehezebb oltási munkálat, amiben életében részt vett, ugyanis abban a raktárban, amelyik kigyulladt, számos gázpalackot, alkoholt, sprayt és más gyúlékony anyagot is tároltak nagy mennyiségben. Ráadásul a szomszédos raktárban pedig vegyi anyagokat tároltak, ezért a fő cél az volt, hogy megakadályozzák, hogy a lángok arrafele terjedjenek.

Az oltáshoz más megyékből és a környékről is érkeztek tűzoltóautók. A parancsnok úgy becsülte, szerda délig valószínűleg sikerül teljesen eloltani a tüzet. A helyszínen tucatnyi tűzoltó-, mentő- és egyéb, az akcióban részt vevő céljármű állomásozik, és mintegy százan dolgoznak az oltáson. (agerpres, hírszerk)

Kiemelt kép: Centrul Comercial Transilvania/Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »