Kiderült, mely országokban a legnépszerűbbek a kriptovaluták

Kiderült, mely országokban a legnépszerűbbek a kriptovaluták

A kriptovaluták népszerűsége lendületesen emelkedett az elmúlt években, ahogy a különböző eszközök és kriptotőzsdék egyre több befektető fantáziáját mozgatták meg. Mutatjuk, mely országokban a legnépszerűbbek a kriptopénzek.

A blokklánc-hálózat, a kriptovaluták és a különböző kriptotőzsdék már jó ideje nem csak egy szűk rajongói kör számára népszerűek. Ahogy ugyanis a bitcoin és más eszközök jelentős profitokat generáltak az elmúlt két évben, sokan gondolták úgy, hogy érdemes lehet kipróbálni a kriptopénzek világát – írja az Origo.

Egy nemrég közölt felmérés szerint

2019 és 2021 között Indiában, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban és Németországban bővült leginkább a kriptovaluta-tulajdonosok és használók száma. 

Hírdetés

India különösen erősen teljesített, az országban ugyanis a kriptopénzekbe fektetők száma 7-ről 18 százalékra emelkedett a vizsgált időszakban – vagyis több mint megkétszereződött.

Miként a Statista ábráján is látszik, a toplista több országában is stagnált a kriptotulajdonosok száma. A harmadik helyen álló Brazíliában és Mexikóban nem volt növekedés, de Kínában is csupán enyhe bővülést mértek.

A 18 és 64 év közötti népességben végzett kutatás alapján India és Dél-Korea állt az élen 2021-ben. 

Ebben a két országban (köszönhetően a jelentős növekedésnek), a felhasználók száma megközelítette a 20 százalékot. Érdekesség ugyanakkor, hogy Spanyolország még mindig az Egyesült Államok előtt áll, noha az USA-ban mért növekedési ütem meghaladta a spanyolt.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »