Kiállás Radics Gábor és a gumiipari szakszervezet mellett

Kiállás Radics Gábor és a gumiipari szakszervezet mellett

Amint arról mi is beszámoltunk, a Continental makói gumigyárának vezetése beperelte a Gumiipari Szakszervezeti Szövetséget (GSZSZ) és annak elnökét, kétmillió forintos sérelemdíjat követelnek tőlük.

Nem példa nélküli egyébként, régóta folyik már a harc a szakszervezet és a Continental között, korábban is pereltek, és azokat el is bukták. Próbáljuk meg értelmezni a helyzetet: mi a dolga egy szakszervezetnek?

Az, hogy a tagjaik érdekeit helyezze előtérbe, és próbáljon normális hangnemben megegyezni a munkáltatóval, hogy egy olyan megoldás szülessen, amely mindkét fél számára megfelelő. Ha ez nem lehetséges, akkor viszont akár sztrájkot is szervezhet.

Hírdetés

De egy szakszervezetnek mindenképpen a dolgozót kell első helyre tennie, ha ez konliktusokkal jár, akkor is. Bár minél többen lennének olyanok, mint a makói Gumiipari Szakszervezeti Szövetség, nem itt tartanánk!

A mostani eset, amiről korábban is írtam, hogy lényegében úgy tűnik, vendégmunkásokra cseréltek több magyar munkavállalót.

Ismerve a makói gyár vezetését, nem adhatnak mást, mint ami lényegük, várható volt, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan most sem a konstruktív párbeszédre helyezik a hangsúlyt, ennek eredménye a feljelentés.

Én a magam részéről kiállok Radics Gábor és a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség mellett, mert az igazság az ő oldalukon, nem elfogadható el, hogy évek óta magyar dolgozókkal úgy bánjanak, ahogyan azt a makói gyár vezetése teszi.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »