Kézműves angyalfiák seregszemléje

Kézműves angyalfiák seregszemléje

Kézművesek és őstermelők, iparművészek és könyvkereskedők portékái sorakoznak péntek déltől a Sepsiszentgyörgy főterén megnyílt karácsonyi vásárban, ahol csütörtök estig lesz alkalmunk megtalálni szeretteinknek az angyalfiát.

Érdemes ellátogatni a hangulatos seregszemlére, és kezünkben egy pohárnyi illatos forralt borral végigjárni a házikókat, mert ezúttal is számtalan szép és egyedi termék vár: sokféle ékszer, ünnepi abroszok, különleges játékok, könyvek, míves kerámiatárgyak és korondi cserépedények, hagyományos technikával készült szőnyegek, illetve nagyanyáink korát idéző, faragott játékok is kaphatóak.

Hírdetés

Láttunk egyedi tervezésű divatárut és népies ruhát, meleg bundasapkát és a gyermekkorunkból jól ismert, vastag gyapjúzoknit, nemezpapucsot és szorgos kezek munkáját dicsérő kötött, vidám színű gyermeksapkákat egyaránt. Azoknak is érdemes megfordulniuk a karácsonyi bazárban, aki nem feltétlenül ajándékot, inkább hagyományos harapnivalót keresnek: a helyben sütött friss kürtőskalács és forró lángos illatát messziről érezni, de házi készítésű sajtok, hagyományos húskészítmények, friss kenyér, gyümölcslé, mézeskalács és több fajta méz, méhészeti termékek is sorakoznak a főtéren kiállító termelőknél. S amennyiben mégsem sikerülne ajándékot választani a forgatagban, álljunk meg egy pillanatra a tér közepén felállított, kis fények díszítette ünnepi fotókeretnél, és készítsünk egy felvételt. Biztosan akad olyan családtag vagy barát, aki örül majd egy hangulatos keretbe helyezett, szép pillanatfelvételnek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »