Kezdődik a jégkorong-világbajnokság – íme a legfontosabb tudnivalók

Kezdődik a jégkorong-világbajnokság – íme a legfontosabb tudnivalók

A mai napon elkezdődnek a jégkorong-világbajnokság küzdelmei, melynek az idei évben Csehország ad otthont. A mérkőzéseket két városban, Ostravában és Prágában rendezik. 

A tornán összesen 16 csapat vesz részt, a válogatottakat két csoportra osztották. Az A csoportban szerepel például a világranglistát vezető és címvédő Kanada, illetve a 2023-as vb-n döntőig jutó németek is. Rajtuk kívül itt kapott még helyet Szlovákia, Svédország, a tavalyi vb-n bronzérmet szerző Lettország, Franciaország, Kazahsztán és Lengyelország. Az A csoport mérkőzéseit Ostravában rendezik.

A másik nyolcasban található a 2022-es vb-győztes finn válogatott.

Hírdetés

Az említett három csapaton kívül itt szerepel még Svájc, Dánia, Norvégia, Ausztria és Nagy-Britannia. 

A torna két nyitómérkőzésén a svájciak a norvégokkal csapnak össze a prágai O2 Arénában, Ostravában pedig a szlovákok a németek ellen lépnek jégre. Mindkét találkozó 16:20-kor veszi kezdetét.

Este két rangadót is rendeznek, az A csoportban a házigazda csehek a finnek ellen kezdik el a tornát, míg a B csoportban Németország az Egyesült Államokkal csap össze.

A csoportmérkőzések május 21-ig tartanak, a negyeddöntőket május 23-án rendezik. Az elődöntőket két nappal később játsszák, majd május 26-án 15:20-as kezdettel a bronzmérkőzésre, 20:20-tól pedig a döntőre kerül sor. Mind a bronzmérkőzést, mind pedig a döntőt a prágai O2 Arénában rendezik. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »