Kezdetét vette az idei Lángfutás sorozat

Kezdetét vette az idei Lángfutás sorozat

A Csiliz Menti Népfőiskola és Medvei Fiatalok Klubja (MeFIK) szervezésében első alkalommal került sor Lángfutásra Medve községben.

A futósorozat a Csiliz Menti Népfőiskola falvainak futóversenyeit foglalja magába. A 2024-es évben négy község képviselteti magát a sorozatban, nevezetesen Medve, Csicsó, Csilizradvány és Csilizpatas. A futóversenyeket évszakokra osztották, a tavaszi fordulónak március 2-án Medve adott otthont. A nyári futást Csicsón, az őszit Csilizradványon a télit pedig Csilizpatason rendezik majd.

A rajtszámok átvételére 9:50-től került sor, a nevezési díj nem volt konkrét összeghez kötve, a helyszínen becsületkassza várta az indulókat. A résztvevők különböző távokon mérethették meg magukat, lehetőség volt az 1 kilométeres Kis Medve körre, a 3 kilométeres Móric körre, és 6 kilométeres Apáti körre. A futókat a helyi tűzoltószervezet és a Csemadok önkéntesei irányították, az útvonal jellemzően burkolt, aszfaltos szakaszon vezetett. Időt nem mértek, rangsort nem állítottak fel, cél a mozgás és a szórakozás volt.

Hírdetés

Annak ellenére, hogy hűvös, borús időt hozott a szombati nap, óriási volt az érdeklődés, a különböző kategóriákban összesen 170-en álltak rajthoz.

A célba érkezettek emlékéremmel gazdagodtak, valamint a szervezők gulyással és palacsintával kedveskedtek minden résztvevőnek. Az esemény kellemes kikapcsolódást nyújtott gyerekes családok számára is, lehetőség volt ugyanis a futók babakocsis, kerékpáros, gyalogos és rolleres kíséretére is.

Buchinger Péter, a Csiliz Menti Népfőiskolája alapítója mindenkinek megköszönte, aki valamilyen módon segítette az esemény megvalósulását, és bátorította a futókat, hogy a csicsói, csilizradványi és csilizpatasi Lángfutáson is részt vegyenek.

Az esemény zárásaként Buchinger Péter és Kulacs Enikő, a MeFIK egyik alapítója meggyújtották a fáklya lángját, melyet a Bősi Futóklub tagja fognak a nyári csicsói futásra elvinni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »