Kevesebb tanulmányi vízumot és munkavállalási engedélyt adnak ki ezentúl külföldieknek Kanadában

Kevesebb tanulmányi vízumot adnak ki a jövőben külföldi diákoknak Kanadában, és szigorítják a munkavállalási engedélyek jóváhagyását is – jelentette be a kanadai kormány.

Az új korlátozások értelmében 2025-ben 437 ezerre csökkentik a tanulmányi vízumok számát, miközben 2023-ban még több mint 509 ezer nemzetközi diákot fogadott az ország. Szigorítják ezenkívül egyes külföldi diákok és időszaki munkavállalók esetében a házastársaknak biztosított munkavállalási engedélyek jóváhagyását, és a beutazási vízumok kiadását is szigorúbban fogják ellenőrizni.

Marc Miller bevándorlásügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy "nem jöhet majd be Kanadába mindenki, aki csak szeretne, ahogyan nem is maradhat majd az országban mindenki, aki akar".

Hírdetés

"Kanadába költözni nem jog, hanem privilégium" – mondta a miniszter ottawai sajtótájékoztatóján.

A kanadai kormány szándéka szerint a teljes népesség 5 százalékára szorítanák vissza a vízummal vagy ideiglenes letelepedési engedéllyel az országban tartózkodók arányát. Áprilisban ez az arány 6,8 százalék volt.

A kanadai közvélemény-kutatások eredményei szerint az emberek egyre nagyobb hányada véli úgy, hogy az ország már túl sok bevándorlót enged be. Az utóbbi időben erősödött a bevándorlásellenes retorika, és bevándorlók elleni támadások is előfordultak, mert őket vádolják több társadalmi probléma miatt is, például a megfizethető lakhatási lehetőségek csökkenéséért és az egyre dráguló megélhetésért.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »